Hlavní navigace

Vyšší mateřská zatím nebude. Neprošla přes Klause

29. 4. 2010

Sdílet

Prezident republiky Václav Klaus dnes podle očekávání vetoval novelu zákona o nemocenském pojištění, která měla vrátit peněžitou pomoc v mateřství na loňskou úroveň. Podle Klause by to ale neúměrně zatížilo státní rozpočet v době krize. O výši mateřské tak budou muset ještě jednou rozhodnout poslanci. Mělo by se tak stát na květnové schůzi těsně před volbami. Zákon ale pravděpodobně znovu schválí, protože zastánci vyšší mateřské mají ve sněmovně většinu.

Prezident republiky Václav Klaus dnes podle očekávání vetoval novelu zákona o nemocenském pojištění, která měla vrátit peněžitou pomoc v mateřství na loňskou úroveň. Podle Klause by to ale neúměrně zatížilo státní rozpočet v době krize.

O výši mateřské tak budou muset ještě jednou rozhodnout poslanci. Mělo by se tak stát na květnové schůzi těsně před volbami. Zákon ale pravděpodobně znovu schválí, protože zastánci vyšší mateřské mají ve sněmovně většinu.

Prezident republiky Václav Klaus už dříve avizoval, že vetuje každý zákon, který zvyšuje už beztak rekordní schodek státního rozpočtu.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).