Hlavní navigace

McCartney vyzval Indii k vyhlášení národního vegetariánského dne

6. 1. 2011

Sdílet

Bývalý člen skupiny The Beatles, zapřisáhlý vegetarián Paul McCartney vyzval Indii, aby vyhlásila národní vegetariánský den na oslavu života bez masa a současně soucitu se zvířaty.  McCartney zaslal dopis s výzvou předsedovi indické vlády Manmóhanu Singhovi, informuje agentura ČTK. Napsal v něm také, že kromě ušetření života zvířat by národní vegetariánský den pomohl také k ochraně životního prostředí i lidského zdraví. „Byla by to oslava života,“ zdůraznil.

Bývalý člen skupiny The Beatles, zapřisáhlý vegetarián Paul McCartney vyzval Indii, aby vyhlásila národní vegetariánský den na oslavu života bez masa a současně soucitu se zvířaty. 

McCartney zaslal dopis s výzvou předsedovi indické vlády Manmóhanu Singhovi, informuje agentura ČTK. Napsal v něm také, že kromě ušetření života zvířat by národní vegetariánský den pomohl také k ochraně životního prostředí i lidského zdraví. „Byla by to oslava života,“ zdůraznil.

Odhaduje se, že vegetariáni tvoří asi 42 procent z 1,2 miliardy obyvatel Indie. Vegetariánství volí většinou z finančních a náboženských důvodů. Je to především záležitost hinduistů a džinistů. Striktní džinisté jdou tak daleko, že nosí roušku, aby nevdechli hmyz. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).