Hlavní navigace

Velký test fotoaparátů nejen na dovolenou

13. 7. 2010

Sdílet

Mnozí nechávají koupi digitálního fotoaparátu až na poslední chvíli před dovolenou. S jeho výběrem může pomoci časopis TEST, který přináší výsledky testu 35 kompaktních digitálních fotoaparátů.  Testování přineslo hned dva zajímavé závěry. Výsledky ukazují, že oproti minulému roku se zvýšila kvalita testovaných přístrojů. Současně také platí, že běžná kritéria výběru, jako značka, cena či rozlišení fotoaparátu, jsou údaji s malou vypovídací hodnotou.

Mnozí nechávají koupi digitálního fotoaparátu až na poslední chvíli před dovolenou. S jeho výběrem může pomoci časopis TEST, který přináší výsledky testu 35 kompaktních digitálních fotoaparátů. 

Testování přineslo hned dva zajímavé závěry. Výsledky ukazují, že oproti minulému roku se zvýšila kvalita testovaných přístrojů. Současně také platí, že běžná kritéria výběru, jako značka, cena či rozlišení fotoaparátu, jsou údaji s malou vypovídací hodnotou.

Čtěte téma: Na dovolenou po stopách války – zvrácenost, nebo zvídavost?

Usmívejte se, vyletí ptáček! Co říkáte na focení před plynovou komorou?

Test 35 výrobků se zaměřil na přístroje určené především běžným uživatelům a fotografům amatérům. Hodnocena byla kvalita pořízených snímků a videa, vybavení fotoaparátů a jejich obsluha. Závěry testu ukazují, že kvalita výrobků se nedá odhadnout na základě ceny ani značky přístroje.

Redaktor časopisu TEST Václav Beneš k této skutečnosti uvádí: „V testu sice zvítězil fotoaparát s nejvyšší cenou přes 10 tisíc, ale pravidlo, že vyšší cena znamená také vyšší kvalitu, se vždy neuplatní. Mezi nejlepšími přístroji lze nalézt i fotoaparáty o polovinu levnější.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).