Hlavní navigace

Valtice – hlavní město vína

16. 4. 2010

Sdílet

151 vinařských firem a společností přivezlo letos do Valtic celkem 911 vín, s nimiž chtěli zabodovat na 43. ročníku Valtických vinných trhů 2010.  Zkušení degustátoři ve dnech 12. – 14. dubna posuzovali všechna vína přihlášená do této prestižní vinařské soutěže. Seriál: O víně Jak pijí Češi? Degustátorem snadno a rychle Krabicové víno: Jedovaté není, ale… Jak si vybrat dobrou láhev?

151 vinařských firem a společností přivezlo letos do Valtic celkem 911 vín, s nimiž chtěli zabodovat na 43. ročníku Valtických vinných trhů 2010. 

Zkušení degustátoři ve dnech 12. – 14. dubna posuzovali všechna vína přihlášená do této prestižní vinařské soutěže.

Odborníci nakonec určili CHAMPIONY VVT 2010:

Ze 17 bílých vín, která postoupila do finále, zvítězilo víno Veltlínské zelené, ročník 2009, pozdní sběr z Vinařství Josef Dufek se sídlem Svatobořice-Mistřín.

Ze 13 vín červených ve finále zvítězilo víno odrůdy Merlot, ročník 2009, výběr z hroznů z Vinařství Jaroslav Beneš se sídlem v Hruškách.

Ze 6 nejlépe hodnocených zahraničních vín vybrali odborníci Tramín červený, ročník 2008 z VÍNO NITRA, spol. s r.o. se sídlem v Nitře a získal cenu „Pohár starosty města Valtic“ za nejvýše oceněné zahraniční víno.

V komisi odborné veřejnosti, kde se pod vedením Ing. Marka Šťastného vybíralo z výše uvedených bílých a červených vín vyrobených v ČR, zvítězilo taktéž víno Veltlínské zelené, ročník 2009, pozdní sběr z Vinařství Josef Dufek se sídlem Svatobořice-Mistřín a získalo cenu „Pohár Profesora Viléma Krause“ za nejvýše oceněné víno odbornou veřejností.

Pro milovníky a ctitele dobrých mladých vín se otevřou letošní Valtické vinné trhy v pátek odpoledne 7. května a po celý den v sobotu 8. května. Připraveny jsou další doprovodné akce – velký stánkový jarmark, otevřené vinné sklepy a především nabídka 100 nejlepších vín v SALONU VÍN.

Zdroj: www.vinnetrhy.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).