Hlavní navigace

V reálném světě by doktor House dávno seděl za mřížemi

17. 4. 2009

Sdílet

V jedné z epizod zmínil hlavní hrdina populárního amerického seriálu Doktor House jen jedinou větou, že vědci z Dukeovy univerzity zkoušejí nový postup léčení drogové závislosti. Informuje o tom server Aktuálně.cz „Na Dukeově univerzitě mi pak řekli, že po odvysílání u nich neustále zvonil telefon. Diváci chtěli vědět podrobnosti a poptat se, jestli by postup mohli využít i oni sami. Když o témžě výzkumu připravila velká televizní stanice několikaminutový zpravodajský pořad, byl prý ohlas…

V jedné z epizod zmínil hlavní hrdina populárního amerického seriálu Doktor House jen jedinou větou, že vědci z Dukeovy univerzity zkoušejí nový postup léčení drogové závislosti. Informuje o tom server Aktuálně.cz

„Na Dukeově univerzitě mi pak řekli, že po odvysílání u nich neustále zvonil telefon. Diváci chtěli vědět podrobnosti a poptat se, jestli by postup mohli využít i oni sami. Když o témžě výzkumu připravila velká televizní stanice několikaminutový zpravodajský pořad, byl prý ohlas mnohem menší,“ popisuje americký publicista Andrew Holtz, jaký je rozdíl v přijímání informací: Ta z vymyšleného seriálu oslovila víc lidí než stejný údaj v seriózním zpravodajství.

V rozhovoru pro Aktuálně.cz Andrew Holtz připustil, že kdyby nějaký lékař léčil podobně jako House, zruinoval by svoji nemocnici, protože by prohrála soudní spory, které by zcela určitě nastaly. A zřejmě by sám skončil za mřížemi, protože přestupoval trestní zákon.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).