Hlavní navigace

U žáka pražské ZŠ byla potvrzena tuberkulóza

1. 4. 2009

Sdílet

U žáka pražské základní školy byla potvrzena tuberkulóza. Informovala o tom televize Nova. Žák je nyní hospitalizován nemocnici. Podrobit se vyšetření museli i jeho spolužáci, kteří nyní čekají na výsledky. Škola podle televize Nova zatím žádné oficiální informace neposkytla. „Ano, tento chlapec s tuberkulózou je hospitalizován a bude adekvátně léčen,“ řekla televizi Nova mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová. Chlapec z deváté třídy probudil podle informací televize Nova silným kašlem…

U žáka pražské základní školy byla potvrzena tuberkulóza. Informovala o tom televize Nova. Žák je nyní hospitalizován nemocnici. Podrobit se vyšetření museli i jeho spolužáci, kteří nyní čekají na výsledky. Škola podle televize Nova zatím žádné oficiální informace neposkytla.

tuberkuloza„Ano, tento chlapec s tuberkulózou je hospitalizován a bude adekvátně léčen,“ řekla televizi Nova mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová. Chlapec z deváté třídy probudil podle informací televize Nova silným kašlem své spolužáky na školním soustředění. „Když si všimli, že vykašlává krev, zavolali záchranku,“ uvedla Nova.

Vyšetření se musel podrobit spolužák chlapce, který s ním bydlel týden v jednom pokoji. Výsledky vyšetření se však dozví až v pátek, pokud by byl nález pozitivní, musela by na vyšetření celá škola, uvedla Nova.

Tuberkulóza je podle hygieniků nakažlivá po několikahodinovém úzkém kontaktu. „Riziko je opravdu pouze pro ty spolužáky z té jedné třídy, zejména pokud tam měl nějaké kamarády,“ řekla televizi Nova Zdeňka Jágrová z Pražské hygienické stanice.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).