Hlavní navigace

Terénní cyklisté se mají na co těšit

3. 5. 2010

Sdílet

V České republice zanedlouho odstartuje první singltreková sezona. Její slavnostní zahájení proběhne ve dnech 7. až 9. května v Lázních Libverda na Frýdlantsku. Nahlédněte do našeho speciálu „Desatero cyklistiky“ Singltrek jsou úzké přírodní stezky, po nichž se jezdí pouze v jednom směru. Jsou budovány podle speciální metodiky tak, aby co nejvíce respektovaly životní prostředí, a aby byla jízda po nich co možná nejkomfortnější. Stezky Singltrek jsou navíc trvale udržitelné a dobře odolávají…

V České republice zanedlouho odstartuje první singltreková sezona. Její slavnostní zahájení proběhne ve dnech 7. až 9. května v Lázních Libverda na Frýdlantsku.

Nahlédněte do našeho speciálu „Desatero cyklistiky

Singltrek jsou úzké přírodní stezky, po nichž se jezdí pouze v jednom směru. Jsou budovány podle speciální metodiky tak, aby co nejvíce respektovaly životní prostředí, a aby byla jízda po nich co možná nejkomfortnější. Stezky Singltrek jsou navíc trvale udržitelné a dobře odolávají přírodním vlivům i turistické zátěži.

Vitalia.cz přináší databázi cykloservisů a cyklostezek.

Program slavnosti

Po celý víkend, kdy bude probíhat slavnostní zahájení singltrekové sezony, bude v Lázních Libverda přichystán zajímavý program. Pro děti bude připravena školka s odborným dohledem a další atrakce. Dospělí si mohou vylepšit techniku jízdy na kole ve Skills centru, v němž jim poradí zkušení bajkeři z  České mountainbikové asociace. Zájemci se také mohou zúčastnit netradičního závodu o ceny, během kterého nebude rozhodovat pouze rychlost. Návštěvníci si nový Singltrek vyzkouší na kvalitních horských kolech, které bude možné si vypůjčit na místě. Pro jejich vlastní kola je připraven základní servis zdarma. Během dne mohou lidé zajít také do lanového centra, a pak třeba do odpočinkové zóny, kde jim relaxaci zpříjemní hudba, večer jsou na programu koncerty v klubu Stodola, který je také v Lázních Libverda.

Sledujte Akce na Vitalia.cz

Zdroj: CzechTourism

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).