Hlavní navigace

Smog z požárů v Moskvě zdvojnásobil počet úmrtí

9. 8. 2010

Sdílet

Požáry zuřící v Rusku si vyžádaly desítky mrtvých, oheň, přesněji dým z požárů, má ale na svědomí ještě další oběti. V Moskvě se počet úmrtí v posledních dnech zdvojnásobil na 500 denně. Hlavní městský hygienik je přesvědčen, že za to může smog. Čtěte také: Astma: Nemoc, o které možná nevíte  Máte problémy s dýcháním? Objevují se u vás pocity dušnosti? Nemůžete „popadnout dech“? Pravděpodobně se vás týká diagnóza se jménem astma. S tímto onemocněním si mnohdy ani moderní medicína neví úplně…

Požáry zuřící v Rusku si vyžádaly desítky mrtvých, oheň, přesněji dým z požárů, má ale na svědomí ještě další oběti. V Moskvě se počet úmrtí v posledních dnech zdvojnásobil na 500 denně. Hlavní městský hygienik je přesvědčen, že za to může smog.

Čtěte také: Astma: Nemoc, o které možná nevíte 

Máte problémy s dýcháním? Objevují se u vás pocity dušnosti? Nemůžete „popadnout dech“? Pravděpodobně se vás týká diagnóza se jménem astma. S tímto onemocněním si mnohdy ani moderní medicína neví úplně rady.

Koncentrace kysličníku uhelnatého a dalších toxických substancí se v ovzduší ruské metropole dostaly v souvislosti s požáry, které již více než týden zuří v okolí Moskvy, na úroveň dvakrát až třikrát vyšší, než je povolená hranice. Přípustné množství prachových částic v ovzduší bylo dokonce překonáno sedmkrát.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).