Hlavní navigace

Školy se bojí, že zůstanou bez žáků. Ruší přijímačky

17. 4. 2009

Sdílet

Doposud zažívaly nervozitu před přijímačkami jen děti. Letos se nejistota poprvé přesunula i jinam – na učitele a ředitele středních škol. Informuje o tom server Aktuálně.cz Nikdo z nich totiž nemůže s jistotou říct, zda na podzim znovu se svým výkladem předstoupí před studenty. Na vině je čerstvá změna přijímaček – děti si od letoška mohou podat v prvním kole hned tři přihlášky. Loni to byla jen jedna. Nic jim navíc nebrání kdykoliv změnit názor a na školu, která je přijala, nenastoupit.

Doposud zažívaly nervozitu před přijímačkami jen děti. Letos se nejistota poprvé přesunula i jinam – na učitele a ředitele středních škol. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Nikdo z nich totiž nemůže s jistotou říct, zda na podzim znovu se svým výkladem předstoupí před studenty.

Na vině je čerstvá změna přijímaček – děti si od letoška mohou podat v prvním kole hned tři přihlášky. Loni to byla jen jedna. Nic jim navíc nebrání kdykoliv změnit názor a na školu, která je přijala, nenastoupit.

Zákon sice počítá s tím, že se musí student, který se dostane na více škol, jedné vybrané „upsat“ a poslat jí takzvaný zápisový lístek, problém ale tkví v tom, že ho může vzít kdykoliv zpátky. Třeba ve chvíli, kdy se dostane na lepší školu.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).