Hlavní navigace

Sám doma

23. 8. 2010

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
FEJETON – Návod pro slaměné vdovce k překonání těžkých chvil samoty. Těžké chvíle jsou to proto, že se nám mužům po našich ženách stýská, ale i kvůli tomu, že je těžké přežít.

Když jsem doma několik dní sám, mám skutečně potíže s přežitím. V bytě se zdržuji co nejméně, hlavně kvůli tomu, že jsem líný si vařit a vůbec nakupovat jídlo. Je lepší stravovat se v restauracích, což má hned několik výhod. Nenašpiníte nádobí, nemusíte používat myčky, pračky a já nevím co ještě.


Autor: Isifa.cz

Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí, tím bychom se my občasní slamění vdovci měli řídit především.

Když už se musíme zdržovat a stravovat doma, vyplatí se jeden kus nádobí použít několikrát. Jeden hrneček na teplé pití a jedna sklenička na studené pití úplně stačí. A pokud máte v mrazáku krabičky s jídlem, nemusíte vůbec používat talíře. Jedna lžíce stačí na polévku i druhé jídlo (zvládnete s ní cokoliv, i knedlíky). Kdo našpiní méně nádobí, ten vyhrává, jelikož pak není nutné takovou banalitu jako je mytí nádobí vůbec řešit.

Mohlo by se hodit: Kurz vaření pro staré mládence

Slavní kuchaři jsou téměř vždy muži. Půjdeme v jejich stopách, rozhodli jsme se s kamarády! Brzy se ale má vize soběstačných, emancipovaných mužů začala rozplývat… 

Nakupovat se nemusí, v mrazáku jsou zmíněné krabičky. A rychle zjistíte, že ani pečivo není potřeba, protože vždycky je možné zkombinovat rybičky v oleji a tavený sýr. Cokoliv slouží jako příloha k čemukoliv, pokud toto pochopíte, máte vyhráno.

Uklízení se také můžete úspěšně vyhnout, například nepoužíváním toalety (biologické potřeby se řeší výhradně v práci nebo na veřejných záchodcích cestou domů). Abyste nemuseli stlát postel, vyplatí se ležet na peřině a v noci se nepřevalovat. Po poslední noci sám doma prostě rukou uhladíte povlečení a je to.

Žádné větší akce

Vůbec se nepouštějte do větších akcí, nezapínejte domácí spotřebiče, to je zbytečná práce navíc. Vytahování nádobí z myčky či prádla z pračky je zbytečnost, a kdo by se navíc zabýval studováním návodu, že? Kdo by se zabýval s praním? Špinavé prádlo vydrží do příjezdu manželky či přítelkyně, jenom je potřeba ohlídat si, aby byl dostatek čistého spodního prádla a košil. Žehlení raději nezkoušejte, zaručuji vám, že to stejně zkazíte a oblečení si na sebe nebudete moci vzít.

Důležité je zaměřit se na minimalizování produkce odpadu, i samotná cesta ke kontejneru před dům je zbytečná zátěž. Když si náhodou koupíte jídlo nebo pití, tak v obalu, který zabírá co nejmenší prostor v koši. Když už nešťastně koš zaplníte, zkuste ho vystrčit na chodbu, třeba ho vynese soused.

Cílem je mít s domácností i sám se sebou co nejméně práce. Pokud se budete zdokonalovat a pracovat na sobě, budete schopni přežívat s noblesou a manželka nic nepozná. Bude si myslet, že jste trávil dlouhé hodiny úklidem, jelikož vše zůstane v původním stavu. Umyjete jeden hrneček, jednu skleničku a jednu lžíci, to je ideální stav vytrénovaného slaměného vdovce. Držím palce!  

Čtěte téma: Jemný muž. Jak se vám líbí?

Čím je země vyspělejší, tím menší mají ženy potřebu hledat „mužné muže“. První signální – hrubší rysy, výrazné obočí – prý už nefunguje. Alespoň podle výzkumů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).