Hlavní navigace

Rybí pochoutky nebo šťávy z rebarbory nabídnou trhy v Karlíně

17. 9. 2010

Sdílet

Hvězdou minulých trhů v Karlíně byly dýně a pořadatelé je slibují během celého podzimu. Tuto sobotu přijede dýňová farma Bykoš od Koněpruských jeskyní, která návštěvníkům nabídne všechny dýňové druhy a barvy. Co bude v sobotu domiantou? Vzhledem k tomu, že se na jihu Čech blíží masový výlov rybníků, budou mít návštěvníci příležitost třeboňské ryby (uzené i chlazené) koupit, ale i ochutnat přímo na trhu. Rybáři nabídnou kapří hranolky, škvarky ze smaženého candáta a smaženého pstruha.

Hvězdou minulých trhů v Karlíně byly dýně a pořadatelé je slibují během celého podzimu. Tuto sobotu přijede dýňová farma Bykoš od Koněpruských jeskyní, která návštěvníkům nabídne všechny dýňové druhy a barvy.

Co bude v sobotu domiantou?

Vzhledem k tomu, že se na jihu Čech blíží masový výlov rybníků, budou mít návštěvníci příležitost třeboňské ryby (uzené i chlazené) koupit, ale i ochutnat přímo na trhu. Rybáři nabídnou kapří hranolky, škvarky ze smaženého candáta a smaženého pstruha.

Zelináři přivezou všechen podzimní sortiment, například račetickou cibuli od Slaného. Pan Ryšavý za ni před pár dny obdržel první cenu v soutěži Regionální potravina roku v Ústeckém kraji.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Kromě ovocných šťáv budou na stáncích k dostání i šťávy zeleninové. Například z rebarbory, mrkve, červené řepy, kysaného zelí, rakytníku, brusinek nebo rajčat.

Další velkou novinkou bude zvěřina a zvěřinové klobásy z podhůří Jeseníků. Majitel obory a farmy pan Rýznar nic nenechal náhodě, objel a prohlédl si pražské trhy a vybral si právě Karlín, ve kterém bude nabízet jelení a staročeskou klobásu (jelení musí obsahovat nejméně 51 % jeleního masa). Dále maso ze srnčí kýty a možná i z jelena.

Na trh se vrací pštrosí farma Studánka s nabídkou zdravého masa, vepřové maso z vlastních chovů přiveze i firma TORO z Vysokého Mýta.

Jako obvykle bude k dispozici kompletní nabídka sortimentu pekařství Štefan z Lukové z Orlických hor, pekařství Pištec z Kolína, Středovy pekárny z Kutné hory, pekárny z Držkova a další koláče, frgály a jiné pekařské dobroty malých výrobců.

Karlínské farmářské trhy se konají každou sobotu až do 30. 10., vždy 7.30–14 hodin. Více informací v mapové databázi farmářských trhů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).