Hlavní navigace

První červnový víkend patří veslařským Primátorkám

2. 6. 2010

Sdílet

Letošní ročník je 97. v historii, ale vůbec první tradiční veslařské Primátorky se konaly přesně před 100 lety. Hlavní závody se tentokrát budou konat na Vltavě 5.–6. 6. 2010,  slavnostní zahájení Primátorek ale odstartuje již 4. 6. ve 20.00 hodin plavbou po Vltavě v centru Prahy.  Primátorské osmiveslice budou hlavním závodem celého programu. Závod osmiveslic vloni vyhrála  posádka pražské Dukly, která se z triumfu radovala už potřicáté v řadě. Dále vás čeká Jarní skulérský závod Rösslera –…

Letošní ročník je 97. v historii, ale vůbec první tradiční veslařské Primátorky se konaly přesně před 100 lety.

Hlavní závody se tentokrát budou konat na Vltavě 5.–6. 6. 2010,  slavnostní zahájení Primá­torek ale odstartuje již 4. 6. ve 20.00 hodin plavbou po Vltavě v centru Prahy. 

Primátorské osmiveslice budou hlavním závodem celého programu. Závod osmiveslic vloni vyhrála  posádka pražské Dukly, která se z triumfu radovala už potřicáté v řadě. Dále vás čeká Jarní skulérský závod Rösslera – Ořovského, Ženské osmy, Skif žen o Stuhu Podolí, Osmy juniorů o Zlaté veslo, Osmy dorostenců o Cenu Vltavy – Memoriál Jindřicha Gottwalda, Osmy dorostenek a také Veteránské osmy mužů a žen.

Na Primátorkách se budou také konat Dny zdraví s VZP - budete si moci nechat změřit hladinu cholesterolu a cukru v krvi, krevní tlak a puls, váhu (index BMI), oxid uhelnatý ve vydechovaném vzduchu a stanovit míru závislosti na tabáku. Odborný personál vám vysvětlí, co naměřené hodnoty znamenají, a poskytne vám důležité rady o zdravém životním stylu.

Více podrobností na www.primatorky­.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).