Hlavní navigace

Pepsi Cola mění sirup za cukr

14. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Pepsi Cola
Značka Pepsi na základě průzkumu mezi zákazníky přišla se změnou ve své receptuře a opouští fruktózo-glukózový sirup v kolových nápojích.

Na poli nealkoholických nápojů působí značka Pepsi už více než sto let. Průzkum tohoto výrobce ukázal, že většina Čechů by při nákupu dala přednost kolovému nápoji obsahujícímu cukr před výrobkem slazeným jeho alternativami. „Pokud by si měli Češi vybrat sladidlo, které by jejich kolový nápoj měl obsahovat, až devadesát procent by upřednostnilo cukr. Právě druh použitého sladidla je informace, kterou spotřebitelé na etiketách sledují nejčastěji,“ uvádí společnost v tiskové zprávě. Proto Pepsi upouští od slazení fruktózo-glukózovým sirupem a přechází na cukr.

Nové produkty již můžete najít na pultech obchodů nebo na ně během prázdnin narazit na některém z desítek míst po celé republice. Svou novou recepturu se totiž Pepsi rozhodla představit v rámci celonárodní letní roadshow. Na různých zastávkách bude také testovat, zda lidem více chutná nápoj s cukrem, nebo jeho alternativou. Zájemci se mohu zapojit i „na dálku“, více informací naleznete na stránkách www.soubojchuti.cz.


Autor: Pepsi Cola

Pepsi Cola má více než stoletou historii

Nápoj vynalezl v roce 1898 lékárník Caleb Bradham původně jako medicínu proti nechutenství, značku Pepsi Cola si nechal zaregistrovat. Název pochází ze dvou základních složek nápoje – pepsinu a kolových oříšků. K nám se nápoj oficiálně dostal v roce 1973, kdy se Pepsi Cola začala licenčně vyrábět v tehdejším Československu.

Pepsi Colu nyní vyrábí firma Pepsico CZ s.r.o., která je součástí mezinárodní společnosti PepsiCo Inc. Na českém trhu vyrábí a distribuuje nealkoholické nápoje, mezi které patří například Pepsi, Mirinda, 7Up, Mountain Dew, Rockstar, Evervess, Schwip Schwap a od roku 2000 také výrobky značky TOMA. Nedílnou součástí portfolia je i značka bramborových chipsů Lay’s.

Cukr nebo sirup, sladké limonády nepijte po litrech

Podle zmíněného průzkumu společnosti Datamar si každý čtvrtý Čech dopřeje sklenici kolového nápoje alespoň jednou do týdne. Pouze 0,3 % populace tvrdí, že kolové nápoje nepije vůbec. Průzkum dále ukázal, že pro více než polovinu Čechů je konzumace kolových nápojů běžnou součástí života.

Sladké limonády nicméně nejsou vhodné pro konzumaci ve větším množství, upozorňují dlouhodobě odborníci. Jak říká v rozhovoru pro server Vitalia.cz profesor Vladimír Teplan, specialista na výživu a nemoci ledvin: Všechny velké objemy sladkých nápojů jsou škodlivé. Rozhodně také při pravidelné konzumaci nepomohou vaší postavě; mnoho lidí si neuvědomuje, že nejen limonády, ale také ochucené vody jsou velkým zdrojem cukrů: Ochucené vody: V jedné láhvi je i dvacet kostek cukru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).