Hlavní navigace

Pardubický kraj podpořil volnočasové a kulturní projekty

5. 5. 2009

Sdílet

Krajští radní na svém jednání odhlasovali podporu volnočasovým a kulturním projektům z regionu. Finanční prostředky tak získali žadatelé, kteří úspěšně prošli grantovými řízeními v oblasti sportu a volnočasových aktivit a v oblasti kultury a památkové péče. „V obou případech požadavky předkladatelů projektů vysoko přesahovaly naše možnosti. Věřím však, že výběrová komise postupovala velice odpovědně a citlivě a že se podpory dostalo těm opravdu nejzajímavějším a nejprospěšnějším akcím,“ uvedla…

Krajští radní na svém jednání odhlasovali podporu volnočasovým a kulturním projektům z regionu. Finanční prostředky tak získali žadatelé, kteří úspěšně prošli grantovými řízeními v oblasti sportu a volnočasových aktivit a v oblasti kultury a památkové péče.

„V obou případech požadavky předkladatelů projektů vysoko přesahovaly naše možnosti. Věřím však, že výběrová komise postupovala velice odpovědně a citlivě a že se podpory dostalo těm opravdu nejzajímavějším a nejprospěšnějším akcím,“ uvedla k přiděleným grantům krajská radní Jana Pernicová, zodpovědná za školství, kulturu a památkovou péči.

V případě grantového řízení v oblasti sportu a volnočasových aktivit bylo podprogramů osm, nejvíce peněz – 5,35 mil. Kč – bylo uvolněno na výstavbu, rekonstrukce a opravy sportovních zařízení. V rámci tohoto řízení bylo úspěšných 331 projektů z celkových 604, mezi které byla rozdělena částka 8,4 milionů korun.

„Jsme si vědomi toho, že systém grantů, jako příspěvků na konkrétní projekty jednotlivých žadatelů, nemůže plně pokrýt všechny požadavky zařízení, která se starají o vhodné vyplnění volného času obyvatel kraje. Proto jsme zanalyzovali situaci v této oblasti a nad rámec grantových řízení se rozhodli podpořit činnost některých dalších krajských organizací,“ doplnila Jana Pernicová.

Mezi jednotlivá okresní sportovní sdružení, tělovýchovnou jednotu Orel nebo sdružení Altus Chrudim, které je pořadatelem již tradičních Bambiriád, tak bylo z prostředků Pardubického kraje rozděleno dalších 2,5 milionu korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).