Hlavní navigace

O umělém poprsí…

28. 7. 2010

Sdílet

FEJETON – Vitalia.cz pořádá soutěž o nejhezčí prsa a má i speciál o silikonech. Nedá mi to, abych se k umělému poprsí nevyjádřil jako obyčejný muž a obdivovatel ženské krásy.

Tak tedy – umělá prsa ano či ne? Nejde mi to do hlavy, proč si ženy nechávají dávat do těla dobrovolně umělou hmotu? Dalo by se říci, že podobný zásah bych schvaloval pouze ze zdravotních důvodů. Ovšem jako zdravotní důvody bych označil i situaci, když se žena trápí kvůli tomu, že má malá prsa. Mohly by z toho vzniknout i psychické problémy, pokud si žena nevěří a sama sobě se nelíbí.

Obě fotografie jsou ze soutěže Krása prsou

Pokud se domnívá, že by jí nová silikonová prsa v tomto pomohla, docela chápu, že si koupí operaci. Je to jenom její rozhodnutí a měla by brát v úvahu, jak bude vypadat za dvacet let a že nejspíš nejde o jednorázovou záležitost, že se operace asi budou muset opakovat.

Budou si ženy, které si nevěří s malými prsy, věřit se silikonovými implantáty? Je to možné, ale každé ženě to asi nepomůže. 

Chiméra absolutní krásy

Ty, které vypadají k světu a chtějí takto něco vylepšovat, dost dobře nechápu. Mít umělá prsa jenom tak, protože se mi to líbí, když mám prsa hezká i tak? Nejsem žena, ale kdybych se do ženy měl vžít, i toto bych pochopil, honba za absolutní krásou a dokonalostí je nekonečná a je třeba jí něco obětovat. Peníze a možná i zdraví. Zdraví proto, že se někdy může stát, že se tělo se silikonem nesrovná, nebo že doktor může operaci zkazit. I toto je risk, který jsou ženy ochotné podstoupit. To my muži, my bychom se kvůli vzhledu do podobného dobrodružství nepouštěli, nám je celkem jedno, jak vypadáme (samozřejmě existují i světlé výjimky, kterých stále přibývá).

Čtěte téma: Kosmetika pro muže? Ne, díky …

Metrosexuálové se v péči o fyzickou krásu vyrovnávají ženám. Zatím spíše vybočují, ale nebude za pár let všechno jinak? Dočkáme se dřevorubců s vytrhaným obočím? 

Operace prsou není běžná kosmetická úprava jako například pleťová maska, a to si asi mnohé ženy neuvědomují. Je to operace, kterou podstupují ve většině případů zcela zbytečně. Zkuste se zeptat mužů ve svém okolí, jaká se jim líbí prsa. Dost z nich vám řekne, že malá. Pokud by si tedy muž hledal partnerku podle prsou, uplatnily by se i ty ženy, které mají malá prsa.

A zkuste se zeptat, zda se jim líbí umělá prsa. Hodně mužů řekne, že ne. A komu se líbí obrovská prsa? Většině mužů ne. Proč se tedy nechávají operovat ženy s velkým číslem podprsenky do ještě prsatější podoby? Možná se to líbí jim samotným. Ale je to zdravé, nebudou náhodou trpět záda?

Když se řekne silikony, co vás nejspíš napadne?

Další ankety k tématu – silikony, nebo natural – najdete zde.

Zdá se mi, že operace prsou jsou nyní moderní a lékaři, kteří je provádějí, nejsou ochotní v rámci rýžování peněz říci ženě, že právě ona žádnou operaci nepotřebuje. Já osobně bych se mohl ztotožnit s operací prsou u ženy, která má prsa opravdu malá a trápí se kvůli tomu. Když jí to pomůže v sebevědomí, jenom dobře. To je pak zákrok, který má smysl.

Ženy, které si zvětšují prsa, by měly myslet na to, že existují tisíce ostatních, které si naopak prsa nechávají zmenšit. Ta, co má prsa velká, chce mít malá a naopak. Není z toho náhodou vidět, že jde jenom o rozmar, který podporují trendy a současná móda? Dámy, které o operaci uvažují, by měly myslet na budoucnost. Představte si, jak budete s implantáty vypadat za třicet let, a jak budou vypadat ty ženy, které se spokojí s tím, co mají…

Čtěte k tématu: Ňadra v historii: Dávné bohyně

Ženská prsa v sobě vždy skrývala dva aspekty – schopnost živit a schopnost vzrušovat.

Koho volíte vy – silikony, nebo natural?

Máte pochopení pro ženy, které podstoupí operaci prsou? Zapojte se do diskuse.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).