Hlavní navigace

Nemocnice se budou stěhovat, budovy stát prodá

11. 5. 2009

Sdílet

Stojí v žádaných lokalitách v centru města. Mají hodnotu stovek milionů korun. A zanedlouho budou pravděpodobně nevyužité a prázdné. Řeč je o historických budovách v centru Brna, Plzně, Hradce Králové a Prahy. Doposud sloužily fakultním nemocnicím, podle lékařů už ale potřebují opravit. „Tomu, aby se v nich provozovala medicína jednadvacátého století, už totiž nevyhovují,“ shodují se.
Stojí v žádaných lokalitách v centru města. Mají hodnotu stovek milionů korun. A zanedlouho budou pravděpodobně nevyužité a prázdné.

Řeč je o historických budovách v centru Brna, Plzně, Hradce Králové a Prahy.

Doposud sloužily fakultním nemocnicím, podle lékařů už ale potřebují opravit. „Tomu, aby se v nich provozovala medicína jednadvacátého století, už totiž nevyhovují,“ shodují se.

Vláda se proto rozhodla nemocnicím postavit areály nové. A staré budovy uvolnit.

Na to, kolik peněz půjde na výstavbu nových center, už jsou přesné projekty a plány. Pokud jde ale o osud starých domů, nikdo nic neví. Mlčí vládní materiál, ministerští úředníci i vedení nemocnic. Jde přitom o hodnotný státní majetek.

Celý článek naleznete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).