Hlavní navigace

Na trhu v Karlových Varech najdete vítěze testu farmářských výrobků

13. 7. 2011

Sdílet

V pátek 15. 7. odpoledne se do Varů opět sjedou farmáři, aby zákazníkům-požitkářům nabídli své produkty.  „Fenomén farmářských trhů návštěvníky uspokojuje jak po stránce fyzické – získají kvalitní a čerstvé produkty, tak po stránce morální – podporují české výrobky a pěstitele,“ domnívají se pořadatelé karlovarského trhu, který si rychle získal oblibu a dobré jméno.

V pátek 15. 7. odpoledne se do Varů opět sjedou farmáři, aby zákazníkům-požitkářům nabídli své produkty. 

„Fenomén farmářských trhů návštěvníky uspokojuje jak po stránce fyzické – získají kvalitní a čerstvé produkty, tak po stránce morální – podporují české výrobky a pěstitele,“ domnívají se pořadatelé karlovarského trhu, který si rychle získal oblibu a dobré jméno.

„Zájem o farmářské trhy je důkazem o tom, jak si stále více lidí si uvědomuje, že zdravě jíst je ta nejcennější investice. Každý ví, že je důležité dobře vypadat. Uvědomují si však, že být krásný ještě není všechno. A tak se časem k „fenoménu být stále krásný a mladý“ přidal další, být hlavně zdravý a mít ze stravování i požitek.,“ říká za pořadatele Božena Turoňová.

Zákazníci se postupně učí orientovat v bohaté škále produktů nabízených na farmářských trzích. Jejich kvalitu zkoumal nedávno provedený test MfD. Produkty z Městského farmářského trhu v Karlových Varech do testování nemohly být zařazeny, protože se daný víkend zrovna nekonaly. Pořadatele to mrzí, jsou přesvědčeni, že jejich prodejci by v testu uspěli. „Přesto bylo milé zjištění, že komise odborníků velice kladně hodnotila kvalitu prodávaných sýrů téměř na všech trzích,“ říká Božena Turoňová. „Nejen, že dopadly dobře v mikrobiologických analýzách, ale hlavně po chuťové stránce předčily očekávání komise.“

Nejchutnější výrobek najdete i ve Varech

Ohodnocení 1,1 jako nejchutnější výrobek získal v testu jablečný koncentrát. Vyrábí se v Travčicích u Litoměřic. Tento výrobek si budou moci návštěvníci v pátek koupit i na karlovarském trhu.

Firma, kde se vyrábí, přijala pozvání a přijede představit i další své výrobky.

K mání bude i čerstvé chlazené krůtí maso a kuřata. Ochutnávka nejrůznějších cukrářských výrobků, několik druhů svatebních koláčků, štrůdly s ořechy aj. Nebudou chybět klobásky na grilování a jiné uzeniny. A ve velkém zastoupení bude ovoce a zelenina, převážně z Litoměřicka, Žatce a Moravy – sezonní nabídkou jsou české meruňky a broskve, rybíz, rané brambory, zelí, nakládačky, rajčata aj.

„U stánku s rybami se vždy tvoří fronty, což svědčí o tom, že to zákazníci se zdravou výživou myslí vážně,“ uvádějí pořadatelé. Sýry ementálového typu a máslo vyrobí v mlékárně Litovel a mléko, sýry, jogurty, kysané mléko nabídne farma Selský dvůr ze sousedního kraje.

Informace o prázdninovém provozu farmářských trhů po celé ČR najdete zde.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).