Hlavní navigace

Máte dost zimy? Už za pár hodin můžete být v tropech

28. 12. 2009

Sdílet

TIP NA VÝLET – Venku je zima, jsme zabalení do svetrů a šál a ti, co zimu nemusí, odpočítávají dny, které nás dělí od příchodu jara a teplejšího počasí. Pokud si chcete zkrátit tohle čekání, sbalte si plavky a letní šaty a vydejte se na pár dní do tropů. Můžete tam být za pár hodin.

Tropical Islands je uměle vytvořený tropický ráj v Německu, přibližně tři hodiny jízdy autem z Prahy. Najdete ho, když pojedete z Drážďan do Berlína po dálnici A3.  Na cestu nemusíte shánět dálniční známku, protože v Německu se poplatek za užívání dálnice nehradí. Asi 120 km za městem před dálničním výjezdem Staakow uvidíte obrovskou budovu. Orientaci vám zjednoduší i turistické ukazatele. U hangáru je velké parkoviště bez poplatku, na kterém pohodlně zaparkujete.

tropy

Velký ráj pro milovníky koupání a relaxace vznikl z nepoužívaného hangáru pro vzducholodě, který je 360 metrů dlouhý, 210 metrů široký a 107 metrů vysoký, a nabízí zábavu pro 6.600 návštěvníků. Středisko otevřelo své dveře návštěvníkům 19. prosince 2004 a od té doby si získalo mnoho nadšených příznivců nejen z Německa, ale také z Čech nebo Polska. Návštěvníci tu naleznou tropické prostředí s deštným pralesem, pláží, palmami a vidět tu můžete přes padesát tisíc rostlin, ptáky, želvy nebo jezírka s rybami. Teplota vzduchu je okolo 25 °C. Voda v aquaparku je perfektně čistá a její kvalita se dá srovnat s pitnou vodou, protože ji čistí moderní technologie ozónové filtrace. Bazény a tobogány jsou z hygienických důvodů z nerezové oceli.

Nepřehlédněte: Katalog bazénů

Váš pobyt řídí čip

Jednorázové vstupné je 25 euro, děti do 3 let mají vstup zdarma a děti ve věku do 14ti let platí 19,50 euro. Po zaplacení vstupného dostanete na ruku pásku, která připomíná hodinky a na které se nachází čip a vyražené číslo. To uvádí číslo skříňky, kam si odložíte vaše osobní věci a uzamknete ji přiložením čipu z hodinek. Stejným způsobem – opět náramkem – otvíráte všechny vstupy, platíte v plážových restauracích nebo kupujete kávu. Odpadá tak starost z koupališť, kam si jenom dát klíček od skříňky a peněženku.

tropy

Je jen na vás, jak dlouho se v Tropical Islands budete bavit. Můžete tu být třeba den, ale pokud vás tobogány a vířivky neomrzí, klidně tu zůstaňte čtrnáct dní. Nikdy se tu totiž nezavírá a beze všeho tu můžete nocovat – k dispozici je několik chatek nebo stanová městečka. Většinou jsou ale obsazená, a tak je dobré si tohle místo na spaní rezervovat předem. Jestliže se ale spokojíte s přenocováním na lehátku na pláži, nemusíte si nic objednávat a beze všeho zde ulehněte, nikoho to nepřekvapí a nebudete určitě jediní. Za noc na pláži se účtuje poplatek ve výši 10 euro za osobu.

Čtěte téma: Pražský bazén ohrozil zdraví dětí, hygiena ho ale zavřít nemůže

Co si vzít s sebou?

Záleží na délce pobytu, ale rozhodně alespoň dvoje plavky, kartáček na zuby a pastu, lehké letní oblečení, osušku, balenou vodu. Pokud budete nocovat na pláži nebo na lehátku, vezměte si karimatku nebo nafukovací matraci.

Jestliže si s sebou vezmete nějaké jídlo, myslete na to, že teplota se v areálu pohybuje okolo 30ti stupňů a potraviny se vám tak mohou rychle zkazit. Navíc je zde spousta obchodů s jídlem, které jsou otevřeny dlouho do noci, a kručení v žaludku se proto nemusíte obávat. Snídaně se podává v samoobslužném bufetu a výběr je opravdu obrovský – od jogurtů přes domácí zákusky po uzeného lososa a sníst či vypít můžete kolik chcete za jednotnou cenu 13,5 €. Oběd nebo večeře vás bude stát přibližně 10 €.

Vadí vám zimní období?

Zábavy je víc než dost

tropy

Někdo si třeba nedokáže představit, co by dělal déle jak jeden den zavřený v hangáru s několika bazény. Tropical Islands však nabízí mnohem víc: když vás přestane bavit plavání v mořské laguně, můžete si odpočinout ve vířivce, nechat se unášet protiproudem nebo se jít pobavit na tobogány. Každý podvečer na vás také čeká doprovodný program – provazolezci, chrliči ohně nebo tanečníci.

Součástí tropického letoviska je i solárium, fitness, masáže, hřiště s minigolfem, obchody se suvenýry, tetování hennou, nebo se můžete za příplatek proletět v balónu a prohlédnout si tak celý tropický ráj z výšky.

Je libo saunu?

Za zmínku rozhodně také stojí největší saunový komplex v Evropě, který získal ocenění kvality od German Sauna Association. Jestliže jste milovníky saunování, můžete si zaplatit už při vstupu kombinovaný lístek v ceně 30 euro, který zahrnuje i saunovací část. V případě zakoupení obyčejného vstupu lze návštěvy saun dokoupit s příplatkem 8,50 eur.

Vyhřívat se můžete v prostorné klasické sauně s příjemnou aromatickou vůní a ochlazovat se dá pomocí rozprašovačů studené vody, které jsou rozhodně příjemnější než ledový bazén. Součástí lázní je i pára a relaxovat můžete v odpočívárně, která je v japonském stylu.

K tématu: Saunování: horko, které léčí

Děti se nudit nebudou

tropy

Pokud máte děti, určitě je vezměte s sebou. Při vytváření ostrova se na ně hodně myslelo a takřka nehrozí, že by se tu mohly nudit. K dispozici mají dětské městečko s velkým množstvím skákadel, prolézaček, trampolín, soutěžemi, dráhou pro motokáry, pořádají se tu i zábavná vystoupení nebo odpolední diskotéky. O bezpečnost dětí se tu starají zaměstnanci areálu, nemusíte se tedy obávat je spustit z dohledu. Vstup do Tropino klubu pro děti je 3,50 € za jedno dítě na celý den.

Velkým lákadlem jsou také tobogány, za které zaplatíte 3 € na den a můžete využít jedné skluzavky a tří tobogánů s různou délkou a rychlostí. Na červeném se jezdí v nafukovacích kruzích, žlutý je delší a rychlejší a modrý je určen pro opravdové milovníky adrenalinu. Je vysoký 25 metrů a v uzavřeném kornoutu se vezete rychlostí až 70 km/h.

Za dva dny, jednu noc a dvě hlavní jídla tak zaplatíte přibližně 55 euro na osobu. Pokud se už nemůžete dočkat léta a dovolené u moře, nebo si chcete jen aktivně odpočinout o víkendu s dětmi, určitě si Tropical Islands nenechte ujít.

Napsali jsme: Poruba: Krytý bazén, kde je pořád plno

Foto: autorka

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).