Hlavní navigace

Matce hrozí za poutání syna k postýlce osmiletý trest

5. 3. 2009

Sdílet

Před Okresním soudem v Berouně dnes stanula třicetiletá Klára Fialková, která loni podle obžaloby svému tříletému synovi opakovaně nasazovala na krk obojek a přivazovala ho k postýlce. Za týrání svěřené osoby jí hrozí odnětí svobody od dvou do osmi let. Žena, u níž znalci zjistili lehké snížení intelektu, před soudem pouze uvedla, že svého jednání lituje, a dále odmítla vypovídat. Stejně se zachoval i její druh, který je vietnamské národnosti a u soudu musel mít tlumočníka. Z výpovědí znalců…

Před Okresním soudem v Berouně dnes stanula třicetiletá Klára Fialková, která loni podle obžaloby svému tříletému synovi opakovaně nasazovala na krk obojek a přivazovala ho k postýlce. Za týrání svěřené osoby jí hrozí odnětí svobody od dvou do osmi let.

Žena, u níž znalci zjistili lehké snížení intelektu, před soudem pouze uvedla, že svého jednání lituje, a dále odmítla vypovídat. Stejně se zachoval i její druh, který je vietnamské národnosti a u soudu musel mít tlumočníka. Z výpovědí znalců vyplynulo, že žena má v zátěžových situacích sklony k impulzivnímu a zkratkovitému jednání. Její rozumové schopnosti jsou ale prý dostatečné na to, aby si následky svého jednání uvědomovala.

Chlapce připoutaného k dětské postýlce našli policisté při loňské domovní prohlídce v bytě podezřelé. Spolu s ním tam byla i jeho šestiletá sestra, která se ale mohla volně pohybovat. Vyšetřování podle policie ukázalo, že matka týrala pouze syna.

Matka policii řekla, že dítě uvázala proto, aby mohla ošetřovat dceru, která se při hře s dětmi zranila a upadla do bezvědomí. Z vyšetřování ale vyplynulo, že chlapce v pohybu omezovala opakovaně. Její vietnamský druh prý dítě poutal také, například když chtěl mít klid na večeři. Podle policie se to ale neprokázalo, a muž proto nebyl obviněn.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).