Hlavní navigace

Má být podprsenka vidět, nebo ne?

21. 6. 2011

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
V otázce podprsenek, jejich viditelnosti, nebo vůbec přítomnosti, se muži a ženy možná neshodnou. Snad jen v jediném: Jak kdy, jaká a hlavně – na kom.

S létem většina z nás, i ti, co to jinak moc neprožívají, začne věnovat větší pozornost stavu svého těla; hlavně částem, které odhaluje oblečení, zimní háv přece jen ledacos milosrdně skryje – více v seriálu: Letní odhalení: Takhle na ulici nemůžu!


Autor: Isifa.cz

Všem se nám ten pohled už někdy naskytl, ale pokusím se vám ho načrtnout, abyste věděli, o čem mluvím. Představte si, že jedete nacpanou tramvají. Je horko. A vy shlížíte na oblé paže, masitá ramena a široká záda baculaté slečny, stojící před vámi. „Topík“ na ramínka, který má na sobě, toho moc neschová. Především ale odhaluje jednu věc: její sepranou, vytahanou podprsenku vyblité barvy. Usmolená ramínka se nemilosrdně zařezávají do kůže na ramenou do červena spálené (au!), takže zvýrazňují její špeky. Zapínání má na zádech vylezlé až na lopatky, takže si živě umíte představit, že vepředu podprsenka nedělá to, co má dělat především: totiž dodávat podporu.

Zkrátka, tahle ohyzdná a svou funkci neplnící věc je tady jen proto, aby zlomyslně zvýraznila všechny nedostatky své nositelky a potlačila její případné přednosti.

No jo, říkají si teď možná ženy, ale jak to teda máme dělat, když je horko a nechceme se triček a šatů na ramínka úplně vzdát?

Tuhle otázku si kladu každé léto už řadu roků po sobě a propracovávám se vpřed metodou pokusů a omylů. K ideálnímu řešení jsem zatím nedospěla. Ale našla jsem hned několik takových, která lze považovat za docela dobrá.

Tady jsou, ta lepší, i ta horší:

Bez podprsenky

No jo. Nevážím čtyřicet kilo a nemám prsa velikosti nula. A nejsou šedesátá léta a já nejsem hippie. Nenosit podprsenku už dnes není symbolem společenské revolty.

Není to symbolem ničeho, kromě toho, že nemáte podprsenku.

Což nejenže přitahuje nežádoucí pozornost, hvízdání a upřené pohledy, ale taky to není pohodlné a ani příliš zdravé. Výhoda je dle mého názoru jen jediná: pod tílkem na ramínka nebude vykukovat absolutně nic.

Moje hodnocení: 20 %

Podprsenka tak krásná, že to vypadá, že vykukuje „schválně“

Ano, existují podprsenky z krásných materiálů ve výrazných barvách, které jsou k tomuto účelu přímo stvořeny: necháte-li je ledabyle vykukovat zpod tílka, bude to vypadat jako módní záměr. Háček je v tom, že aby to fungovalo, podprsenka by měla dokonale ladit se zbytkem vašeho oblečení. To znamená, že ke každému tričku nebo šatům budete potřebovat jinou. Tato strategie je navíc použitelná jenom pro velmi neformální situace (například do kanceláře se nehodí).

Moje hodnocení: 40 %

„Neviditelná“ ramínka

To jsou ty podivné igelitové (přesněji řečeno silikonové) pásky, o kterých vám výrobci tvrdí, že nejsou vidět. Jenže všichni víme, že vidět jsou, protože ve světle slunečních paprsků se na rameni zalesknou jako usvědčující důkaz.

Moje hodnocení: 25 %

Ozdobná ramínka


Autor: www.princcess.cz

Štrasová nebo korálková ramínka, která vzbuzují dojem, že jsou vlastně speciálním druhem šperku. Kupují se zvlášť a můžete si je připevnit k jakékoli podprsence. Nevýhodou je opět to, že se hodí jen k určitému stylu oblečení. Seženete je například na http://www.prin­ccess.cz/.

Moje hodnocení: 50 %

Schovaná ramínka

Nosit jenom trička nebo šaty se širokými ramínky a ramínka podprsenky pod ně šikovně schovat. Třeba tím, že je zespodu připevníte odepínacím poutkem. Tohle řešení sice znamená některé kousky ze šatníku navždy odložit na odpočinek, ale znamená také definitivní vyřešení problému. A, co si budeme povídat, od určitého věku to tak prostě má být.

Moje hodnocení: 60 %

Kvalitní podprsenka bez ramínek

Pořídila jsem si ji letos a nedám na ni dopustit. Nejdřív jsem se ovšem musela nechat přeměřit a zjistit tak svou skutečnou velikost podprsenky (tuhle službu poskytují v Praze zdarma například v obchodním domě Debenhams nebo v obchodě Le Chaton v Opletalově ulici).

Ujišťuji vás, že ta velikost je jiná, než jsem si celá léta kupovala – tak jako tomu pravděpodobně bude u většiny z vás. Když jsem tedy věděla, po jaké velikosti sáhnout, vybrala jsem si podprsenku bez ramínek, která mi poprvé v životě nesklouzává na břicho, ani nemám pocit, že je to stahovací pás, jehož účelem je moje pozvolné udušení. Ano, byla to tak trochu investice – stála víc, než většina tílek, pod které ji nosím. Ale určitě stála za to.

Moje hodnocení: 85 %

Jaký je váš názor? Líbí se vám vykukující spodní prádlo, nejenom podprsenky, ale třeba taková tanga?

Co považujete za nejškaredější věc (slušně prosím), která může vykukovat z oblečení (viz seriál Letní odhalení: Takhle na ulici nemůžu!)?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Vystudovala žurnalistiku a francouzštinu. Nyní pracuje jako novinářka a překladatelka na volné noze. Žije v Praze, je vdaná a má dvě dcery. Jejím koníčkem je dětská literatura (kterou znovu objevuje díky svým dětem) a běhání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).