Hlavní navigace

Léčbu souloží zkoušeli i Češi

21. 10. 2011

Sdílet

 Autor: SXC
Britská psycholožka vzkřísila kontroverzní metodu, jak pomoci mužům při problémech v sexu – pomáhá jim osobně na vlastní kůži. Podobnou terapii nabízel před časem ženám český sexuolog.

Souložit se svými pacienty neváhá britská psycholožka, která se oficiálně zabývá sexuálními problémy mužů. Odmítá obvinění, že je prostitutka, a hovoří o terapii „sexuální náhražkou“.

Informoval o tom podle agentury ČTK server CeleMondo. Třicátnice Padma Devaová praktikuje v Londýně a Somersetu. Jak taková terapie vypadá? S každým platícím pacientem ve věku od 25 do 65 let si dává asi dvouhodinovou schůzku v hotelovém pokoji. Zde střídá rozhovory s fyzickými kontakty včetně hlazení, masáží a pohlavního styku.

Terapie má pomoci mimo jiné nesmělým mužům

Snaží se tak podle jejích vlastních slov zbavit muže problémů s předčasnou ejakulací, nedostatečnou erekcí či chorobnou nesmělostí. Padma Devaová ujišťuje, že se jí to daří a cítí uspokojení z toho, že se její pacienti mění a že se zlepšuje jejich sexuální život.

Devět konzultací stojí 4500 eur (asi 111.000 korun).

Sporná metoda

Angličanka podle CeleMondo používá rozporuplnou metodu založenou na vědecké studii z 50. let minulého století. Výsledky této studie údajně ukázaly, že 75 procent mužů, kteří byli sledováni po dobu jedenácti let (510 bylo ženatých a 54 svobodných), dokázalo díky terapii překonat své sexuální problémy.

V Česku se o podobnou, takzvanou surrogátní terapii, kdysi pokusil sexuolog Ondřej Trojan. „Surrogate terapie spočívá v tom, že terapeut spolupracuje s nějakým speciálně vyškoleným náhradníkem. Používá se to v situacích, kdy pacient nemá vztah anebo se jeho partner nechce na léčbě podílet,“ vysvětlil tehdy.

Byli jste někdy u sexuologa? A pomohl vám? Nebo byste k němu nikdy nešli? A proč?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).