Hlavní navigace

Kde vám zdraží dovolená a kde zlevní?

3. 6. 2010

Sdílet

Dovolená placená v eurech vás letos může vyjít o trochu levněji než vloni. Alespoň podle porovnání současných kurzů s loňskými.  „Levněji než vloni nakoupíte také chorvatskou, tuniskou, bulharskou nebo rumunskou měnu,“ říká analytik Tomáš Volf ze společnosti Citfin, která aktuální porovnání pro server Aktuálně.cz připravila.

Dovolená placená v eurech vás letos může vyjít o trochu levněji než vloni. Alespoň podle porovnání současných kurzů s loňskými. 

„Levněji než vloni nakoupíte také chorvatskou, tuniskou, bulharskou nebo rumunskou měnu,“ říká analytik Tomáš Volf ze společnosti Citfin, která aktuální porovnání pro server Aktuálně.cz připravila.

Čtěte téma: Levná dovolená? Na kole!

Stačí naplánovat trasu, seřídit kolo, sbalit jen ty nejnutnější věci a vyrazit na několikadenní cyklotúru. Je to levné, zábavné i dobrodružné …

Naopak výrazně dražší oproti loňsku jsou thajský baht, americký dolar, egyptská libra či ruský rubl. Prodraží se i Kuba, Seychely, Srí Lanka nebo Maledivy a obecně všechna místa, kde se platí americkým dolarem.

Porovnání se týká výhradně měn, nikoliv cen zboží a služeb v jednotlivých zemích nebo zájezdů.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Aktuálně k tématu: Dovolená v Řecku je nejlevnější v historii, máte na to dva týdny

Turismus ve Středomoří je jako krajina tekutých písků. Kdo se zastaví, začne klesat. Právě to se podle všeho stalo Řecku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).