Hlavní navigace

Kam se poděla česká zelenina?

2. 3. 2011

Sdílet

Víme, co jíme? Jak poznat zdravou zeleninu a proč kupovat ovoce pěstované s respektem k životnímu prostředí? Odpověď na uvedené otázky budou hledat účastníci přednášky s besedou „Kam se poděla česká zelenina aneb vypěstuj a sněz“. Bude se konat 17. března 2011 od 18 hodin v Měšťanské besedě v Plzni, Divadlo JoNáš (Kopeckého sady 13).

Víme, co jíme? Jak poznat zdravou zeleninu a proč kupovat ovoce pěstované s respektem k životnímu prostředí?

Odpověď na uvedené otázky budou hledat účastníci přednášky s besedou „Kam se poděla česká zelenina aneb vypěstuj a sněz“. Bude se konat 17. března 2011 od 18 hodin v Měšťanské besedě v Plzni, Divadlo JoNáš (Kopeckého sady 13).

Umíme ještě vypěstovat vlastní rajčata a salát?

Přednášející Alena Lehmannová, designérka přírodních zahrad, má za to, že zahradničit lze i na malém prostoru ve městech – každý balkon, zahrádka nebo truhlík na okně jsou dost velké na to, aby přinesly úrodu.

Na akci se dozvíte praktické rady a tipy. Přijďte se inspirovat, jak zpestřit jídelníček a udělat přitom město trochu zelenější. Zahradnická sezona právě začíná…

Zahradnická poradna a rychlokurz

Pořadatel, občanské sdružení ENVIC, zároveň zve na pátek 18. března do Environmentálního informačního centra ENVIC v Prešovské ulici 8 v Plzni na zahradnickou poradnu věnovanou přírodním zahradám a ekologickému pěstování ovoce a zeleniny a také na rychlokurz pro začínající zahradníky všeho věku zaměřený na zahradničení na balkonech, lodžiích a terasách.

Poradna bude probíhat od 13 do 18 hodin, rychlokurz ve 14, 15, 16 a 17 hodin. Na rychlokurz je nutná registrace na e-mailu ic.plzen@envic.cz či telefonu 377 220 323. 

Více informací o akcích sítě ENVIC najdete na www.envic.cz. Vstup na přednášku, poradenství i účast na zahradnickém rychlokurzu je zdarma. 

Občanské sdružení ENVIC pořádá také Plzeňské farmářské trhy, které zahajují letošní sezónu 2. dubna.

Více o trhu: Plzeňské farmářské trhy

Přehled farmářských trhů na celý týden najdete vždy v pondělí na Vitalia.cz včetně plánů na jarní období.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).