Hlavní navigace

Prsa snů - co vás čeká před a po

2. 8. 2010

Sdílet

Rozhodla jste se změnit své poprsí? Přečtěte si, co vás na klinice plastické chirurgie čeká. Co musejí ženy podstoupit, aby měly hrudník svých snů (případně snů svého partnera).

Jak jste se mohli v našem speciálu Silikozy.cz dočíst, umělá prsa mají jak své výhody – zvedne se vám hruď i sebevědomí, tak své nevýhody – přijdete o přirozenou krásu, kterou někteří muži milují, a musíte podstoupit chirurgický zákrok.

Pokud jste zvážila (předpokládám, že jste žena, i když změnit svá prsa mohou samozřejmě i muži) všechna pro a proti a rozhodla jste se zvětšit, případně zmenšit nebo upravit ňadra, prvním krokem je našetřit si zhruba šedesát tisíc korun. Samozřejmě záleží na konkrétní klinice, zákroku atd. S penězi v kapse pak zajdete na kliniku, kde to všechno začne.

Výběr kliniky nepodceňujte. Můžete si přečíst recenze, prověřit lékaře – zda skutečně složil atestaci z oboru plastická chirurgie, leccos o klinice a lékařích vypovídají internetové stránky kliniky a podobně. Potenciální zájemce o úpravu těla nejvíce přesvědčí až osobní kontakt s klinikou i lékařem.

K tématu: Jak se šijí prsa aneb Typy a ceny operací

Všechny typy operací mají jedno společné – mohou je podstupovat pouze zdravé ženy a nevyjdou zrovna lacino.

Zvětšení prsou - augmentace; před/po
Autor: Archív MUDr. Libora Kmenta

Zvětšení prsou – augmentace; před/po

Důvěřujte vkusu lékaře

Telefonicky nebo mailem si domluvte konzultační schůzku, na které se o svém poprsí můžete dozvědět spoustu věcí, které jste předtím nevěděla. Například i to, že máte hezká prsa a lékaři by bylo líto do nich řezat. Ano, jsou i plastičtí chirurgové, kteří některým ženám operaci rozmlouvají, což samo o sobě svědčí o jejich profesionalitě. Důvody, proč podstoupit tuto operaci, jsou však různé a je pak jen na vás, zda půjdete dál, nebo si to ještě rozmyslíte.

Lékař s vámi probere vaši anamnézu, pravděpodobně se vás zeptá, zda jste již po dítěti, nebo zda se teprve chystáte otěhotnět. Také si vyjasníte vaše požadavky. Předpokládám, že jste si zvolila odborníka, tak mu důvěřujte – pokud vám lékař řekne, že z vašich jedniček pětky opravdu neudělá, tak na tom asi něco bude. Lékař vždy vychází z požadavků klientky, nicméně důvěřujte jeho vkusu – přece jen už několik prsou viděl – a nechte si doporučit velikost implantátu i jeho tvar.

Následuje řada vyšetření, od běžných interních předoperačních (odběry krve, moči, EKG a podobně) po mamologické vyšetření.

Samotná operace nebolí, ale pak… 

Zhruba tři týdny před výkonem nesmíte užívat léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou – jedná se například o Acylpyrin nebo Aspirin. Od půlnoci před operací nesmíte jíst, pít, ani kouřit. Na tělová mléka, nebo jiné krémy či oleje rovněž zapomeňte a nechte kůži odpočívat.

Samotná operace v celkové anestezii trvá necelou hodinu (zmenšování prsou je trochu delší). Když se probudíte, novou hruď vám schovává kompresní obvaz. Lékař vám naordinuje léky proti bolesti, přece jen vám řezal do masa, takže z postele hned nevyskočíte. Z kliniky odejdete až po dvou dnech.

Váš partner musí být ještě chvíli trpělivý – jakékoli náročnější aktivity, ať už divoké milování nebo sport, byste raději měla na nějakou dobu po operaci omezit. Lékaři doporučují minimálně dva měsíce, optimálně půl roku. Po dobu šesti týdnů od operace je nutné nosit speciální pevnou elastickou podprsenku bez kostic, dokonce i v noci, a nespat na břiše, což je nedílnou součástí této terapie! Stejnou dobu je rovněž vhodné překrývat jizvy proužkem nealergizující náplasti.

Speciál Silikozy.cz: Vyhlašujeme souboj silikony versus natural!

Soutěž Krása prsou – vyhrajte iPhone!

Jaká prsa jsou krásná? Vaše? Pošlete nám svoji fotografii nebo fotku své partnerky, ženy, přítelkyně… a vyhrajte nový iPhone!

Podívejte se na soutěžní fotky z minulého týdne a HLASUJTE pro ty nejkrásnější!

E-shop  – Trička No Silicone, 100 % Nature!

Pro ženy, které se nebojí jít „s ňadry na trh“, jsme připravili „natural“ trička. Můžete si je objednat v našem e-shopu a říct spolu s námi: Stop silikozám! No Silicone, 100 % Nature!

Anketa  – silikony, nebo natural?

Odpovězte na tři otázky a pomozte nám zjistit, jak v Česku vnímáme ňadra jako taková, potažmo ňadra, které tak docela nestvořila příroda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).