Hlavní navigace

Jablečné slavnosti na Farmářském tržišti Jiřák

26. 9. 2012

Sdílet

Přijďte v sobotu 29. 9. 2012 na Jablečné slavnosti na Farmářské tržiště Jiřák, oslavit jablkobraní a ochutnat jablka od českých ovocnářů.  Přivezou nám to nejlepší a nejzdravější, co v naší krajině po staletí pěstujeme. Budete moci ochutnat jak staré tradiční odrůdy, tak i ty nové, tuzemské ovocnářství je totiž po této stránce na evropské špičce. Popovídat si přímo s pěstiteli o kvalitách a výhodách té které odrůdy. Můžete si pořídit jablíčka ke skladování spolu s radou, aby vám vydržela celou…

Přijďte v sobotu 29. 9. 2012 na Jablečné slavnosti na Farmářské tržiště Jiřák, oslavit jablkobraní a ochutnat jablka od českých ovocnářů. 

Přivezou nám to nejlepší a nejzdravější, co v naší krajině po staletí pěstujeme. Budete moci ochutnat jak staré tradiční odrůdy, tak i ty nové, tuzemské ovocnářství je totiž po této stránce na evropské špičce. Popovídat si přímo s pěstiteli o kvalitách a výhodách té které odrůdy. Můžete si pořídit jablíčka ke skladování spolu s radou, aby vám vydržela celou zimu, i letňáčky, které budou hned k jídlu. Kromě jablek syrových potěšíte chuťové buňky také vším, co se z jablek vyrábí: od moštů a sirupů přes koláče, záviny, tyčinky, zavařeniny a pyré, křížaly, až k paštice s jablky. Přijede pojízdná moštárna, kde si budete moci namoštovat své favority.

Pro děti i dospělé bude připravena kreativní dílna ateliéru Smaltum, kde můžete pokrýt barevnými smalty sponku nebo pojablíčkovat svůj vlastní hrnek, a vše si na místě necháte na počkání i vypálit. Své umění nám přijedou ukázat mistři carvingu z CZECH CARVING STUDIA s.r.o. (ozdobné vyřezávání ovoce a zeleniny) a zasvětí nás do tajů tohoto umění.

Chcete vědět více? Podzimní akce na Farmářském tržišti Jiřák

  • 11.00 Slavnost zahájí starostka Městské části Praha 3 Ing. Vladislava Hujová
  • 11.00 – 16.00 CZECH CARVING STUDIO (ozdobné vyřezávání ovoce a zeleniny)
  • 11.00 – 16.00 kreativní dílna ateliéru Smaltum
  • 10.00 – 14.00 kreativní dílnička rodinného kulturního centra Nová Trojka
  • 13.00 a 15.30 Divadelní představení pro děti zahrají holky z Divadla 2buchet

Celý den bude provázen živou hudbou:

  • 11.30 – 12.30 Jablkoň
  • 14.00 – 15.30 New Prague Dixieland
  • 17.00 – 18.30 Atmasféra
  • 19.30 – 21.00 ZVA 12–28 band

Důležité upozornění – FARMÁŘSKÝ TRH NA JIŘÁKU BUDE PŘITOM PLNĚ FUNGOVAT V KLASICKÉM SOBOTNÍM OBSAZENÍ (od 8.00 – 14.00) A JABLEČNÉ SLAVNOSTI HO NIJAK NENARUŠÍ. Pěstitelé, ovocnáři, jablečné speciality a jablečné občerstvení budou pro vás od 10.00 – 20.00 nebo do vyprodání zásob.

O trhu: Farmářské tržiště Jiřák

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).