Hlavní navigace

Inspekce zakázala nebezpečný přípravek na zlepšení erekce

18. 2. 2009

Sdílet

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala prodej doplňku stravy pro zlepšení potence ErMax Plus s datem použitelnosti do listopadu 2011. Tobolky obsahují zakázanou látku tadafil, kterou sice farmaceutické firmy doplňují do léků určených pro léčbu poruch erekce, tyto léky ale musí procházet náročným klinickým testováním a jsou k dostání pouze na lékařský předpis, což u přípravku ErMax Plus neplatí.

Rodina-Vztahy a sex-ErMax PlusStátní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala prodej doplňku stravy pro zlepšení potence ErMax Plus s datem použitelnosti do listopadu 2011. Tobolky obsahují zakázanou látku tadafil, kterou sice farmaceutické firmy doplňují do léků určených pro léčbu poruch erekce, tyto léky ale musí procházet náročným klinickým testováním a jsou k dostání pouze na lékařský předpis, což u přípravku ErMax Plus neplatí.

„Ačkoliv doplněk stravy ErMax Plus na obale deklaroval, že jde o přírodní produkt, obsahoval tadalafilu mnohem více než schválená léčiva. Výrobek byl přitom volně k dostání především prostřednictvím internetu. Na tento přípravek inspekci upozornil Státní ústav pro kontrolu léčiv,“ sdělila tisková mluvčí inspekce Martina Šmídtová.

Doplněk pochází z Číny a prodával se v baleních po čtyřech kapslích. Do České republiky jej dovezla společnost Zdravý styl s.r.o. z Uherského Hradiště v počtu 11 tisíc balení. „Inspekce nařídila zákaz prodeje a okamžité stažení z oběhu tohoto výrobku. Spotřebitelům, kteří mohou mít tento výrobek ještě doma, nedoporučuje jeho užívání?ů dodala mluvčí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zakladatel serveru Vitalia.cz a jeho šéfredaktor v letech 2008 až 2009

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).