Hlavní navigace

Ideálními turisty jsou senioři

10. 3. 2009

Sdílet

Starší turisté ve věku od šedesáti let se výrazně podílejí na cestovním ruchu. V počtu přenocování za rok jsou evropští senioři dokonce o 15 % nad mladšími turisty. Nejenže se necítí staří, ale chtějí být i aktivní, za což může zejména lepšící se zdravotní péče. Vyhledávají především pobyty, které jim poskytují dostatek pohybu, například plavání a pěší i cykloturistiku. Hotely a jiná zařízení by se jim měla snažit vyjít vstříc a poskytovat jim komfort odpovídající jejich věku.  

Sport-relax-Cestovani-senior-01Starší turisté ve věku od šedesáti let se výrazně podílejí na cestovním ruchu. V počtu přenocování za rok jsou evropští senioři dokonce o 15 % nad mladšími turisty.

Nejenže se necítí staří, ale chtějí být i aktivní, za což může zejména lepšící se zdravotní péče. Vyhledávají především pobyty, které jim poskytují dostatek pohybu, například plavání a pěší i cykloturistiku. Hotely a jiná zařízení by se jim měla snažit vyjít vstříc a poskytovat jim komfort odpovídající jejich věku.  

Evropským seniorům stoupá životní úroveň a rádi si za lepší služby připlatí. Navíc mají spoustu možností, jak ušetřit. Například díky volnému času mohou cestovat mimo hlavní turistickou sezonu, kdy už jsou ceny mnohem příznivnější. Rádi rovněž nakupují dopředu, využívají tedy „first time“.

Informoval o tom CzechTourism.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).