Hlavní navigace

Farmářské trhy - novinky a změny v Praze

5. 3. 2012

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Sezóna trhů se rozjíždí a s ní přichází řada změn: Jiřák, Kubáň, Tylák, náměstí Republiky… Podívejte se na novinky z hlavního města a vyberte si v přehledu farmářských trhů z celé ČR.

Farmářské trhy Prahy 1 – na náměstí Republiky

V samém centru Prahy loni probíhaly trhy pod názvem Farmářský trhy, letos dochází ke změnám, a to nejen v názvu. Pod označením Farmářské trhy Prahy 1 má být na stejném místě již od příštího týdne otevřeno tržiště, kde bude možné nakupovat od středy až do soboty. Zahájení je ohlášeno na 15. března.

Farmářské trhy Tylák

Další náměstí v centru a další nový trh, tentokrát na území Prahy 2. V úterý 20. března tu mají začít trhy s výhradně českým sortimentem. Prodejci na Farmářském trhu Tylák budou k mání čtyřikrát týdně – vždy v úterý, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu.

Farmářské tržiště Jiřák

Posuneme se jen kousek, na hranici Prahy 2 a 3, na další známé náměstí – Jiřího z Poděbrad. Zdejší Farmářské tržiště netřeba představovat, fanoušci trhů tu nakupují již dlouho. Novinkou sezóny je ale rozšíření prodejních dnů – od 16. března přibudou k současným středám a sobotám také pravidelné pátky.

Pořadatelé – o.s. Archetyp zajišťují také provoz Farmářského tržiště Náplavka, kde se prodává každou sobotu. V minulých letech se starali také o oblíbený trh na Kubáni, letos je ale vše jinak. Jak?

Farmářské trhy Praha 10 – Kubáň a Slunečnice

Provoz tržiště na Kubánském náměstí bude nově zajišťovat přímo Praha 10. Návštěvník tržiště prý žádný rozdíl nepostřehne, tvrdí obec. Ta bude spravovat také nový trh na Zahradním městě v Jabloňové ulici pod jménem Slunečnice.

Nabídka obou tržišť by se měla doplňovat – v úterý, čtvrtek a v sobotu bude v provozu trh na Kubánském náměstí, v další dny by mohl být v provozu trh Slunečnice.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).