Hlavní navigace

Farmářské trhy na Karlínském náměstí začínají třetí sezónu

20. 4. 2012

Sdílet

Na tradičním místě, u kostela pod staletými platany bude v sobotu 21. dubna 2012 slavnostně zahájen již třetí ročník Karlínských farmářských trhů.  Karlínské farmářské trhy budou i v letošním roce pečovat o vaše zdravé vaření a mlsání. Potkáte své oblíbené a známé farmáře, ale také nové tváře, které ještě rozšíří sortiment s ohledem na aktuální nabídku sezóny, což platí zejména pro ovoce a zeleninu. V nabídce na stáncích naleznete českou tradici, v malé míře i něco evropského, co české být…

Na tradičním místě, u kostela pod staletými platany bude v sobotu 21. dubna 2012 slavnostně zahájen již třetí ročník Karlínských farmářských trhů. 

Karlínské farmářské trhy budou i v letošním roce pečovat o vaše zdravé vaření a mlsání. Potkáte své oblíbené a známé farmáře, ale také nové tváře, které ještě rozšíří sortiment s ohledem na aktuální nabídku sezóny, což platí zejména pro ovoce a zeleninu. V nabídce na stáncích naleznete českou tradici, v malé míře i něco evropského, co české být nemůže, protože moře tady prostě nemáme. Pojďme se podívat blíže na nabídku prvního trhu letošního roku.

Farmářské trhy obecně jsou pro mnohé z vás symbolem čerstvé  zeleniny. A tu v Karlíně rozhodně dostanete, protože vám ji bude postupně vozit několik pěstitelů … až ovšem vyroste. Zatím je výběr omezený, skladový a skleníkový. S tím sebelepší farmářský organizátor nic nezmůže. Sami se však můžete stát pěstitelem bylinkovým, protože na trhu budou čerstvé sazeničky bylinek, které si doma můžete přesadit a ony vám budou po zbytek roku dávat lístky k dochucení vašich kulinářských dobrot.

Na trhu budou také čerstvé těstoviny a u stejného stánku nabídnou i občerstvení z prodávaných surovin. A když už jsme u občerstvení, které k pohodě pod platany prostě patří, můžete se těšit  i na staročeské placky a originální české pivo.

Budou dorty, k nim dobrá káva,  také jogurty nebo kysaný francimel z Farmy rodiny Němcovy,  která patří ke stálicím Karlínských trhů. Dále sýry, vajíčka, uzeniny. Uzenáři budou jako vždy početně zastoupeni, abyste si mohli vybrat a srovnat. K uzeninám chleba a pečivo, na pečivo med a na záběr – ryby. „Milovníky ryb potěšíme skutečně,“ slibují pořadatelé. „Čerstvé ryby, i mořské, všechno české být nemůže, rybí speciality Catch me, v jejichž pojetí je rybí salát ne ta plastová omáčka z obchodu, a Blatenská ryba.“

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).