Hlavní navigace

Farmářské trhy 2012 - víme, kde jsou a brzy budou

9. 1. 2012

Sdílet

 Autor: Copyright © 123RF Stock Photos
Oblíbili jste si nakupování na farmářských trzích a teď je marně hledáte? Zjistili jsme, kde se prodává už teď a na kterých místech budou otevírat ještě během zimy.

Aktuálně: Doplňujeme další místo, v provozu je i Farmářská tržnice Brno, každou sobotu od 10 hodin… více.

Vysočanské farmářské trhy

Již zaběhlý trh na Praze 9, jehož stánky najdete v prostoru Galerie Fénix, pokračuje i letos. Už od 7. ledna a dále pravidelně každou sobotu od 8 hodin můžete kupovat produkty od farmářů. V aktuální nabídce je ovoce a zelenina, med, koření, vejce, mléčné výrobky, pečivo – slané i sladké, mošty a vína, uzeniny, ovčí sýry a uzeniny ze Slovenska, čerstvé ryby ze Šumavy, sušené plody i v čokoládě a mnoho dalšího… více.

Farmářské tržiště Holešovice

V podstatě bez přerušení pokračuje prodej na farmářském tržišti v Holešovicích. V zeleninové hale v Pražské tržnici najdete celoročně jak farmáře, tak ostatní prodejce s běžným sortimentem. Termín speciálního velkého farmářského trhu, který se tu konal jednou či dvakrát za měsíc, zatím není vyhlášen a ani není jisté, zda se bude v jejich pořádání pokračovat vzhledem ke sporům a změnám ve správě tržnice… více.

Farmářská tržiště Praha – Jiřák, Kubáň, Náplavka

Z čistě farmářských venkovních trhů jako první asi začnou trhy na Jiřáku. První trh tu bude už v sobotu 21. ledna 2012 a dále každou sobotu. Pravdpodobně od 22. února se přidají i středy, dále tedy vždy ve středu a v sobotu.


Autor: Copyright © 123RF Stock Photos

Na farmářských trzích koupíte i dobré uzeniny

Sortiment trhu bude samozřejmě zimní. Budou to mléčné výrobky, čerstvé maso z českých farem: vyzrálé hovězí, vepřové, skopové, kuřata i drůbež z malých chovů s výběhem, vajíčka. Tradičně uzeniny a delikatesy z od malých dobrých uzenářů. Pečivo z bílé i celozrnné mouky, tradičně pečené chleby s kváskem, žitné chleby, regionální pekárny se specialitami. Čerstvou zeleninu a ovoce si užijeme jen ve dnech, kdy nebude výrazně mrznout. Vždycky bude v sortimentu také zelenina nakládaná, marmelády a džemy, domácí kysané zelí, nebo jablečné, hruškové a višňové křížaly sušené bez síření, čerstvě mleté mouky, sirupy z bylin, zkrátka všechno, v čem nás zima neomezuje… více.

Další farmářské tržiště – na Náplavce – zahájí provoz pravděpodobně v polovině února, zpočátku jen v sobotu. A poslední z trojice Farmářských tržišť Praha, tedy trh na Kubáni? Stále platí Budoucnost farmářských trhů na Kubáni je pro rok 2012 nejistá

Hanácké farmářské trhy

Tradiční trhy na přerovském výstavišti pokračují i v tomto roce. Prodává se za každého počasí v kryté hale a to vždy třetí neděli v měsíci. První letošní trh tu tedy najdete již 15. ledna od 8 hodin.

K dostání budou mléčné výrobky, uzeniny, zabíjačkové speciality, koření, vajíčka, med a výrobky z medu, bylinkové masti a další sortiment… více.

Karlínské farmářské trhy

Oblíbené trhy v pražském Karlíně mají zimní přestávku, ale přece jenom – v sobotu 4. února se konají mimořádné trhy v rámci masopustu! Běžné farmářské trhy začnou pravděpodobně na přelomu dubna a května… více.

Co dál…

Zboží od farmářů koupíte taky ve farmářských prodejnách a to celoročně, sortiment je samozřejmě s ohledem na sezónu. Jejich seznam najdete zde.

Situaci budeme nadále sledovat, pravidelný přehled aktuálních trhů u nás najdete jako vždy v pondělí. Budeme rádi za další tipy na trhy a také za vaše zkušenosti.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).