Hlavní navigace

Najděte si svého farmáře. Třeba v Karlových Varech

19. 7. 2011

Sdílet

Již po třetí se uskutečnily městské farmářské trhy před historickou budovou tržnice. Jaké byly a jaké budou ty příští? Mnozí zákazníci už vědí, na jakém místě najdou svého oblíbeného farmáře s produkty, které jim zachutnaly. „Do prodeje se začíná pomalu promítat vzájemná důvěra, farmář za své zboží ručí a zákazník se vrací. Přímo na místě řeší, zda by nešlo dělat jogurty v menším balení, na kolik způsobů lze upravit cuketu. Nebo jaké bylinky namíchat na migrénu,“ říkají pořadatelé farmářského…

Již po třetí se uskutečnily městské farmářské trhy před historickou budovou tržnice. Jaké byly a jaké budou ty příští?

Mnozí zákazníci už vědí, na jakém místě najdou svého oblíbeného farmáře s produkty, které jim zachutnaly. „Do prodeje se začíná pomalu promítat vzájemná důvěra, farmář za své zboží ručí a zákazník se vrací. Přímo na místě řeší, zda by nešlo dělat jogurty v menším balení, na kolik způsobů lze upravit cuketu. Nebo jaké bylinky namíchat na migrénu,“ říkají pořadatelé farmářského trhu v Karlových Varech.

Ke stávajícím farmářům přibývají další. Jedním z nich byla paní Zítková, specialistka na sběr a míchání bylinných čajů, radila co na jaké neduhy. Přibyla nová cukrářka. Navzdory parnému létu šel její čerstvě napečený „vánoční štrúdl“ a banánové řezy opravdu na dračku, během hodinky bylo vyprodáno. Tak snad se dostane na ostatní příště. Neobvykle velký zájem byl o chlazené krůty a kuřata od pana Kolaře, musel jet pro novou várku několikrát na Kraj, kde se současně konala ochutnávka regionálních potravin. Stánek s ochutnávkou regionálních potravin najdete na farmářských trzích ve Varech v září.

Fotky z farmářského trhu v Karlových Varech najdete na našem facebooku.

Ve čtyři hodiny bylo vyprodáno

Z Kraje se vozil i chléb a další pečivo pekárny Trend, protože i přes velké zásoby nebylo kolem 16. hodiny co prodávat.

Překvapení čekalo i prodejce jablečného koncentrátu ze Severofruktu, který získal ocenění jako nejlepší výrobek testu MfD.

„Prodali jsme ho tu mnohem víc než na farmářských trzích v Praze,“ kroutila hlavou prodavačka; i tento stánek měl vyprodáno mnohem dříve, než trhy končily.

„Kdo přišel po 16. hodině, zaváhal, na trhu to vypadalo bohužel už jak u snědeného krámu. Rybářství už nemělo čerstvé ryby, litoměřické švestky a meruňky už také nebyly k mání, po letních jablkách se jen zaprášilo. Salátová, lahůdková cibulka, mrkev a brambory se koupit ještě daly,“ říkají pořadatelé. Uzeniny neměl už ani pan Černý a ani pan Pelant. "Čerstvě nadojeným mlékem a mléčnými výrobky, včetně sýrů, jsem měl přitom nacpané auto k prasknutí,“ popisoval zájem zákazníků pan Zajíček ze Selského dvora.

Farmáře velký zájem o jejich produkty ze strany kupujících moc těší, ale ani při nejlepší vůli nemohou uspokojit všechny návštěvníky. Do příštích trhů se budou snažit vypěstovat a vyrobit maximum.

Nezapomeňte, 12. 8. 2011 si opět můžete najít „svého farmáře“ na obvyklém místě před městskou tržnicí. Farmářské trhy začínají od 13 hodin.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).