Hlavní navigace

Dovolená z Aukra? Průměrně za 2500 korun

27. 7. 2010

Sdílet

Češi se učí nakupovat dovolenou na aukčních portálech. Podle Lenky Hanušové, tiskové mluvčí Aukro.cz, sledují v meziročním srovnání téměř trojnásobný nárůst prodeje v kategorii cestování oproti loňskému roku. Většina pobytů a zájezdů je nabízena za pevnou cenu a tento formát tak převažuje nad formátem klasických internetových aukcí.

Češi se učí nakupovat dovolenou na aukčních portálech. Podle Lenky Hanušové, tiskové mluvčí Aukro.cz, sledují v meziročním srovnání téměř trojnásobný nárůst prodeje v kategorii cestování oproti loňskému roku.

Většina pobytů a zájezdů je nabízena za pevnou cenu a tento formát tak převažuje nad formátem klasických internetových aukcí.

Čtěte téma: Proč si potřebujeme tak dlouho „válet šunky“?

Asiaté mají pár dnů dovolené ročně, v USA není její délka vůbec uzákoněna. To my v Evropě „jak poslušné stádo v ohrádce dychtivě očekáváme výběh na louku,“ říká psycholog. 

Průměrná cena pobytu zakoupeného na Aukru se pohybuje kolem 2500 korun. Uživatelé si nejvíce oblíbili wellness dovolené v České republice a v Maďarsku, jejich ceny začínají na desítkách korun. Velký zájem je také o pobytové dovolené, např. o zájezdy do Chorvatska. Mnoho uživatelů na Aukru volí balíčky sestavené českými poskytovateli ubytování, kteří se poslední dva roky potýkají s úbytkem zájmů klientů, a proto hledají stále nové cesty, jak získat nové zákazníky.

Kromě dovolených se na Aukru prodávají také klasická ubytování v hotelích, velký zájem je mezi uživateli o dárkové poukazy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).