Hlavní navigace

Došlo ke změnám v Pravidlech lezení pískovcových skalních oblastech v Čechác

25. 3. 2009

Sdílet

Valná hromada Českého horolezeckého svazu změnila Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách. Na základě těchto pravidel mohou oblastní vrcholové komise zpřísnit Pravidla v ustanoveních týkajících se ochrany přírody a v některých ustanoveních týkajících se prvovýstupů.  Zároveň byl z Pravidel vyňat absolutní zákaz používání magnésia a obdobných prostředků. To nahradilo ustanovení, které říká, že používání těchto prostředků není součástí tradice lezení na písku a je nevhodné…

Valná hromada Českého horolezeckého svazu změnila Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách.

Na základě těchto pravidel mohou oblastní vrcholové komise zpřísnit Pravidla v ustanoveních týkajících se ochrany přírody a v některých ustanoveních týkajících se prvovýstupů. 

sport-a-relax-outdoor-skalaZároveň byl z Pravidel vyňat absolutní zákaz používání magnésia a obdobných prostředků. To nahradilo ustanovení, které říká, že používání těchto prostředků není součástí tradice lezení na písku a je nevhodné hlavně v klasických oblastech a méně obtížných cestách.

Stále však platí ustanovení čl. 1 odst 2, na jehož základě jsou lezci povinni se řídit omezeními platnými pro danou skalní oblast a obecně závaznými předpisy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).