Hlavní navigace

ČOI zjistila nebezpečnou hračku - plyšového medvídka

7. 4. 2009

Sdílet

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v České republice je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který zejména pro děti představuje závažné riziko a je výrobkem nebezpečným.  Jedná se o spícího plyšového medvídka s přísavkou 093–22–6, kód: 55242, model LK 0978. Výrobek byl vyroben v Číně. S ohledem na konstrukci závěsu může dojít nejen k udušení dítěte vlivem spolknutí malých částí, ale otevřená uvolněná tenká kovová očka z řetízku/karabinky lze považovat za potecionálně nebezpečné ostré…

medvídekČeská obchodní inspekce zjistila, že na trhu v České republice je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který zejména pro děti představuje závažné riziko a je výrobkem nebezpečným. 

Jedná se o spícího plyšového medvídka s přísavkou 093–22–6, kód: 55242, model LK 0978. Výrobek byl vyroben v Číně.

S ohledem na konstrukci závěsu může dojít nejen k udušení dítěte vlivem spolknutí malých částí, ale otevřená uvolněná tenká kovová očka z řetízku/karabinky lze považovat za potecionálně nebezpečné ostré hroty, které při předvídatelném použití hračky s ohledem na obvyklé chování malých dětí představují neúměrné riziko poranění.

ČOI zakázala prodej uvedených nebezpečných výrobků a následně distributor přijal opatření, na základě, kterého stáhnul předmětný výrobek z trhu. Další šetření bude provedeno u dovozce.

Foto: ČOI

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).