Hlavní navigace

Co všechno byste měli vědět o 3D televizi, než si ji koupíte k Vánocům

19. 11. 2010

Sdílet

Vánoce jsou ideální příležitostí k obměně domácího televizoru. Mnoho lidí se před letošním Ježíškem rozhoduje, zda si nepořídit 3D televizor. Stereoskopické vysílání láká, diváci jsou navnadění 3D filmy z multikin.  3D mánie, kterou loni v prosinci spustil film Avatar 3D, nejziskovější snímek všech dob, má ale několik háčků. 3D televizory sice produkují už všichni světoví výrobci elektroniky, problém je ale s nedostatkem pořadů v tomto formátu. Sledování stereoskopické televize také není úplně…

Vánoce jsou ideální příležitostí k obměně domácího televizoru. Mnoho lidí se před letošním Ježíškem rozhoduje, zda si nepořídit 3D televizor. Stereoskopické vysílání láká, diváci jsou navnadění 3D filmy z multikin. 

3D mánie, kterou loni v prosinci spustil film Avatar 3D, nejziskovější snímek všech dob, má ale několik háčků. 3D televizory sice produkují už všichni světoví výrobci elektroniky, problém je ale s nedostatkem pořadů v tomto formátu. Sledování stereoskopické televize také není úplně pro každého: lidem s některými očními vadami by dokonce mohlo přihoršit.

Na serveru Digizone.cz najdete podrobnosti o pro a proti 3D televize:

  • Cena je vyšší než u klasické 2D televize
  • Většinou se neobejdete bez Blu-ray přehrávače
  • 3D televizní stanice pouze na satelitu a kabelu
  • Zatím spíše pro 3D počítačové hry
  • Pozor na zdravotní rizika: 3D zhoršuje oční vady

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).