Hlavní navigace

Chcete ještě stihnout vánoční dárek ze zahraničního e-shopu?

7. 12. 2010

Sdílet

V zahraničních e-shopech nakoupíte často levněji nebo pořídíte něco, co v Česku neseženete. Server Měšec.cz pro vás připravil několik rad, jak to stihnout do Vánoc a na co si dát pozor.  Vánoce se blíží a vy hledáte dárky, kde se dá. Co když zabloudíte na zahraniční internetové obchody nebo aukce? „Připravili jsme pro čtenáře alespoň základní přehled věcí, na které by si měli dát pozor, a také jsme se snažili připravit alespoň rámec, podle kterého by měli na zahraničních e-shopech a aukcích…

V zahraničních e-shopech nakoupíte často levněji nebo pořídíte něco, co v Česku neseženete. Server Měšec.cz pro vás připravil několik rad, jak to stihnout do Vánoc a na co si dát pozor. 

Vánoce se blíží a vy hledáte dárky, kde se dá. Co když zabloudíte na zahraniční internetové obchody nebo aukce? „Připravili jsme pro čtenáře alespoň základní přehled věcí, na které by si měli dát pozor, a také jsme se snažili připravit alespoň rámec, podle kterého by měli na zahraničních e-shopech a aukcích postupovat,“ říká Jiří Hovorka ze serveru Měšec.cz.

Proč to všechno? Vezměte si třeba případ oblíbené čtečky knih Kindle 3. Levněji než v Česku (včetně poštovného o minimálně 1000 korun) ji pořídíte z amerického portálu Amazon.com. Ten ji ale momentálně do Evropy expeduje se zpožděním několika týdnů a do Vánoc ji tak již do Česka dostat nestihnete (pokud nepoužijete tip ze článku 5 + 1 vánoční tip na dárek. Ze zahraničí to jde levněji).

Pokud byste si toho včas nevšimli, připravíte se o kýžený efekt, pod stromeček dáte maximálně poukázku na budoucí dárek a ze šťastných a veselých budou rozpačité.

Kromě doby doručení je dobré pohlídat si také to, zdali jste za objednané zboží povinni platit clo nebo jakým způsobem probíhá platba.

Detaily objednávek, doby doručení, rady a tipy najdete v článku na serveru Měšec.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).