Hlavní navigace

Cestujete do Brna? „Leťte“ autobusem

2. 8. 2011

Sdílet

Luxusní autobusy nabídnou komfort dálkových leteckých linek. V plánu je i Vídeň a Liberec. Student Agency express, největší autobusový dopravce na dálkových linkách v České republice, nasazuje do provozu první z 20 nových autobusů. Na pravidelném spoji Praha–Brno vyjedou v pondělí 8. srpna 2011 a do cestování v České republice přinášejí nový standard konceptu Fun@Relax, informuje společnost.

Luxusní autobusy nabídnou komfort dálkových leteckých linek. V plánu je i Vídeň a Liberec.

Student Agency express, největší autobusový dopravce na dálkových linkách v České republice, nasazuje do provozu první z 20 nových autobusů. Na pravidelném spoji Praha–Brno vyjedou v pondělí 8. srpna 2011 a do cestování v České republice přinášejí nový standard konceptu Fun@Relax, informuje společnost.

Rozsah vybavení a palubní zábavy pro cestující je podobný tomu, co zákazníci znají z dálkových letů předních leteckých společností. „Nové autobusy umožní cestujícím sledovat desítky filmů, hrát interaktivní elektronické hry, sledovat televizi nebo pracovat během jízdy s využitím internetu. Pomůže jim k tomu robustnější příjem internetového signálu a možnost připojení k elektrické zásuvce 230 V,“ říká Ivana Kašická, obchodní ředitelka autobusové dopravy Student Agency express.

Přečtěte si: Jsou letušky lakomé?

Nové autobusy Student Agency express nabídnou následující:

  • V každém sedadle individuální doteková obrazovka
  • Individuální palubní zábava – dle přání a požadavků zákazníka
  • Možnost individuálního sledování cca 50 dlouhoformá­tových filmů a dalších 50 krátkých seriálů či spotů. Zákazník si sám může vybrat, jaký titul bude sledovat, kdy sledování přeruší či jej znova spustí.
  • Možnost hry elektronických her, jak individuálně, tak interaktivně s dalším cestujícím na palubě autobusu.
  • Poslech hudby MP3.
  • Sledování televizních kanálů – v nabídce budou: ČT1, ČT24, TV NOVA a Óčko.
  • Interaktivní obrazovka s instrukčním menu a nabídkou služeb skupiny Student Agency.
  • Obrazovky umožňují také nasazení internetu. Ten by mohl být v nabídce od příštího roku.

Autor: Student Agency

Robustnější signál připojení k wi-fi – Student Agency kombinuje technologie UMTS a CDMA pro stabilnější příjem internetového signálu pro cestující. Připojení k wi-fi je pro zákazníky na palubách autobusů zdarma a nově zákazníci na svých zařízeních také uvidí obrazovku palubního intranetu Student Agency s informacemi o službách a produktech skupiny SA.

Přípojka k 230V – každé dvousedadlo je vybaveno přípojkou do elektrické sítě 230V. Zákazníci si tak mohou připojit vlastní elektronické zařízení – například počítač či mobilní telefon.

Standardem ve žlutých autobusech je i další servis na palubě v rozsahu káva a další teplé nápoje zdarma, denní tisk a servis palubního personálu.

Cena zůstává

Nové autobusy postupně 100% pokryjí nejvytíženější linku Praha – Brno, vedle toho je společnost nasadí také na některé mezinárodní spoje Student Agency express. Od října se tak cestující s těmito autobusy setkají i na lince do Vídně. Další možnou destinací pro provoz v příštím roce je  Liberec. O tom, že je na konkrétní spoj nasazen nový autobus, se zákazník dozví z poznámky FUN@RELAX u rezervačního formuláře.

Cena pro cestování novými autobusy se nikterak nemění.

Prezentace pro veřejnost – první den pravidelného provozu nových autobusů, v pondělí 8. srpna, bude mít veřejnost možnost si nový autobus prohlédnout. Student Agency jej vystaví na autobusovém nádraží Florenc v Praze a u Galerie Vaňkovka v Brně od 14 hodin po celé odpoledne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).