Hlavní navigace

Čeští včelaři dostanou peníze z EU

3. 8. 2010

Sdílet

Česká republika má jako jedna z prvních zemí schválenou podporu včelařství, která umožní čerpat v letech 2011–2013 téměř čtyři miliony Eur. Největší zájem je o financování nákupu přístrojů a zařízení, o podporu začínajících včelařů a příspěvky na vzdělávání včelařů.  Český včelařský program na období 2011 až 2013 je již v pořadí třetím včelařským programem, který Evropská komice v ČR podpořila. Na následující programovací období Česko získalo opět více finančních prostředků než v…

Česká republika má jako jedna z prvních zemí schválenou podporu včelařství, která umožní čerpat v letech 2011–2013 téměř čtyři miliony Eur. Největší zájem je o financování nákupu přístrojů a zařízení, o podporu začínajících včelařů a příspěvky na vzdělávání včelařů. 

Český včelařský program na období 2011 až 2013 je již v pořadí třetím včelařským programem, který Evropská komice v ČR podpořila. Na následující programovací období Česko získalo opět více finančních prostředků než v předcházejících letech. Konkrétně se jedná o 1, 25 mil. EUR na rok 2011 1,28 mil. EUR na rok 2012 a 1,32 mil. EUR na rok 2013.

Čtěte téma: Není med jako med. Nenaletěli jste?

Jistota, že v supermarketu koupíte kvalitní med, je tak padesát na padesát, a to jsem ještě velký optimista. V každém případě, levný med má jedinou výhodu: je levný.

Unijní finanční podpora umožňuje spolu s kofinancováním z národních prostředků podpořit celospolečensky záslužnou činnost.

Nejvíce využívaným opatřením v rámci Českého včelařského programu je opatření „technická pomoc“, které umožňuje podporu nákupu přístrojů a zařízení pro včelařství a zároveň odborné vzdělávání včelařů. Nový program umožňuje podpořit i začínající včelaře a to formou pořízení nových úlů.

Chcete český med?

Navštivte FARMÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).