Hlavní navigace

Během zavzpomínat na vypálení Ležáků a Lidic

12. 6. 2009

Sdílet

Tuto sobotu se již po jedenadvacáté poběží silniční štafetový běh k uctění památky 67. výročí tragického vypálení obcí Ležáky a Lidice. Štafeta se vydá na 185 km dlouhou trasu v pátek 12. června v 19.30 hodin od pardubického Zámečku, kde Němci popravili dospělé obyvatele Ležáků. První úsek rozběhne atletická legenda, mistryně světa a nejdéle „sloužící“ světová rekordmanka Jarmila Kratochvílová, která drží nejlepší výkon v běhu na 800 m již přes čtvrt století! Na dvaadvaceti zastávkách budou na…

Tuto sobotu se již po jedenadvacáté poběží silniční štafetový běh k uctění památky 67. výročí tragického vypálení obcí Ležáky a Lidice. Štafeta se vydá na 185 km dlouhou trasu v pátek 12. června v 19.30 hodin od pardubického Zámečku, kde Němci popravili dospělé obyvatele Ležáků.

První úsek rozběhne atletická legenda, mistryně světa a nejdéle „sloužící“ světová rekordmanka Jarmila Kratochvílová, která drží nejlepší výkon v běhu na 800 m již přes čtvrt století! Na dvaadvaceti zastávkách budou na štafetový kolík připnuty pamětní stuhy příslušných měst a obcí. V Ležákách položí účastníci štafety květiny u tamního památníku ve 22.30 hodin, do Lidic dorazí v sobotu v 9.50 hodin. Zde připne poslední stuhu prezident republiky Václav Klaus, který se zúčastní pietního aktu. Na trase se bude střídat vždy dvojice běžců na úsecích deseti, pěti, případně tří kilometrů podle věku a atletické výkonnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).