Hlavní navigace

Adventní Farmářský trh Obora

25. 11. 2010

Sdílet

Pro příznivce českých farmářů, pěstitelů, producentů potravin a trhů konají se v sobotu 27. listopadu na Dvořákově nábřeží v Příbrami Adventní farmářské trhy.  Pozor – tentokrát začínají v 9 hodin a končí až ve 13 hodin. Jak už pořadatelé avizovali předem, zelenina a ovoce z nabídky téměř vypadnou. Přesto, pokud venkovní teplota dovolí, měly by se objevit bělčické brambory, kořenová zelenina, ořechy vlašské i lískové.

Pro příznivce českých farmářů, pěstitelů, producentů potravin a trhů konají se v sobotu 27. listopadu na Dvořákově nábřeží v Příbrami Adventní farmářské trhy. 

Pozor – tentokrát začínají v 9 hodin a končí až ve 13 hodin.

Jak už pořadatelé avizovali předem, zelenina a ovoce z nabídky téměř vypadnou. Přesto, pokud venkovní teplota dovolí, měly by se objevit bělčické brambory, kořenová zelenina, ořechy vlašské i lískové.

Sýraři budou zastoupeni v počtu 4 prodejců se sortimentem sýrů kravských, kozích, ovčích. Zbrusu nová bude nabídka moštů z Moštovny Lažany. Ta je v Libereckém kraji držitelem ocenění: Výrobek roku 2005 za jablečný mošt a Výrobek roku 2006 za rybízový nápoj. Jablečné mošty lisují z jablek vypěstovaných na okraji chráněné krajinné oblasti Český ráj. V sortimentu mají přírodní šťávy i z jiných druhů ovoce (hruška, jahoda, višeň, rybíz…). Mošty se budou prodávat i svařené.

K zahřátí bude i teplá medovina místního včelaře Hocha, který za ni získal několik ocenění (bude i káva s medovinou). Pekaři a cukráři nabídnou výrobky, které už pravidelní návštěvníci trhů znají a slibují i nějaký ten experiment.

„Pálenku ze Rtišovic, med, rakytníkové štávy, nebo stánek kořenářky není třeba představovat,“ vypočítává Ing. Michael Shrbený z realizačního týmu Farmářských trhů Obora. „Objevila se ovšem velmi zajímavá nabídka z Manětína – kachny, kuřata, vajíčka z domácího chovu. Tradiční prodejce na Farmářských trzích v Plzni – Farma Neli se chce představit také v Příbrami (dorazí až po 9 hodině, mají to přeci jen trochu z ruky).“

Co se týká dalších masných výrobků, měly by se objevit nové klobásy, zvěřinová paštika, snad jitrnice a jelita a samozřejmě ryby chlazené, uzené i grilované. „A aby lidí od ryb nebylo málo, poskytli jsme na nábřeží prostor pro osvětovou akci ministerstva zemědělství – tzv. Ryba domácí,“ uvádí Michael Shrbený. Na trhu tak můžete získat recepty na úpravu sladkovodních ryb, nebo si za vyplnění anketního lístku zatočit „Kolem štěstí“ a vyhrát některou z připravených cen.

„Nakonec ještě jeden masný typ. V malé udírně by se přímo na trzích mělo udit teplé uzené. Tenhle stánek myslím najdete spolehlivě po čuchu. Tímto vás tedy srdečně zveme na poslední příbramský farmářský trh v tomto roce. Přijďte na příjemnou adventní procházku, která by vám mohla chutnat.“

Více o trhu: Farmářské trhy Obora v Příbrami

Přehled farmářských trhů na celý týden vždy v pondělí na Vitalia.cz.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).