Hlavní navigace

Adventní Farmářské trhy na Kulaťáku začínají zítra

29. 11. 2012

Sdílet

Pravidelné farmářské trhy na Praze 6, jedny z největších a nejoblíbenějších u nás, rozšiřují o adventu termíny i sortiment.  Adventní farmářské trhy na Kulaťáku jsou klasické farmářské trhy doplněné vánočním sortimentem. V prodeji budou kromě standardních potravin také vánoční cukroví, vánoční stromky, adventní věnce, vánoční ozdoby a dekorace, drobné umělecké předměty od mladých tvůrců sdružených na Fler.cz.

Pravidelné farmářské trhy na Praze 6, jedny z největších a nejoblíbenějších u nás, rozšiřují o adventu termíny i sortiment. 

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku jsou klasické farmářské trhy doplněné vánočním sortimentem. V prodeji budou kromě standardních potravin také vánoční cukroví, vánoční stromky, adventní věnce, vánoční ozdoby a dekorace, drobné umělecké předměty od mladých tvůrců sdružených na Fler.cz.

O trhu: Farmářské trhy na Kulaťáku

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku zahajují v pátek 30. listopadu ve 12 hodin.

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku

  • 1. adventní trh: 30. 11. a 1. 12.
  • 2. adventní trh: 7. a 8. 12.
  • 3. adventní trh: 14. a 15. 12.
  • 4. adventní trh: 21. a 22. 12.

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku se konají vždy v pátek od 12 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

První advent je věnován Šumavě

Na prvním adventním trhu se představí certifikované výrobky „Šumava – originální produkt“ a také Národní park Šumava v rámci akce Dny Šumavy pořádané MŽP.

Mezi prodejci budou:

  • Řezbářství Tittl / Velhartice
    Šumavský řezbář z Horské Kvildy, proslulý výrobou betlémů, který představí své výrobky a zároveň i jejich výrobu.
  • Páteříky, vinuté perle
    Tradiční šumavské šperky, paní Zahálková ukáže také, jak se vyrábí.
  • Pstruhařství Mlýny
    Známý prodejce farmářských trhů na Kulaťáku. Chovatel a prodejce kvalitních a čerstvých ryb. Pstruhařství bude mít tentokrát i své ryby i na grilu.
  • Šumavské stromky
    Prodej smrčků a jedliček ze školky národního parku v Srní. Prodej podpoří výsadbu nových stromů na Šumavě, ke stromkům bude návod, jak je uchovat a případně vrátit zpět do přírody.
  • Správa Národního parku Šumava
    Informační stánek Správy Národního parku Šumava, k dostání budou publikace o parku, drobné dárkové předměty, informace o zimních programech v parku a Bílé stopě.
  • Regionální šumavské produkty
    Představení různých regionálních produktů ze Šumavy
  • Dekorační keramika / Železná Ruda
    Keramika ze Železné Rudy – adventní talíře, svícny, andělíčci, čerti, zvonky a zvonkohry
  • Naše dobroty / Pohorská Ves
    Marmelády a jiné dobroty z malebné vesničky Pohorská Ves
  • ZEFA / Volary
    ZEFA Volary navazuje na proslulé volarské řezníky a uzenáře. Hovězí a vepřové maso, uzenářské výrobky, tradiční zelňáky a ručně válené kváskové minichleby.

V dětské dílně budou děti zdobit dřevěné vánoční ozdoby vyrobené v parkové truhlářské dílnyě ze šumavských smrků. Děti se také mohou účastnit startu Bílé stopy, kterou uspořádají parkoví strážci (Informační a strážní služba NPŠ) – běhu na minilyžích. Strážci jim také řeknou o své práci v národním parku.

Seriál: INSTANTNÍ VÁNOCE

Stromek za stromek

Kupte velký nebo malý, zasadíte živý. Přímo ze Šumavy na Kulaťák přijedou vánoční smrčky a jedličky v květináčích. Koupí živého stromku v květináči nebo dřevěné ozdoby ve tvaru vánočního stromku podpoříte výsadbu nových stromků na Šumavě. Za každý vámi zakoupený stromek během Dnů Šumavy v Praze bude vysazen jeden nový stromek v šumavském parku.

Další info: www.praha6.cz , www.farmarske-trhy.cz a www.facebook.com/farmarsketrhy.

Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).