Hlavní navigace

Zaplavená Náplavka – jitrnice, jaké svět neviděl, ryby, houby...

29. 7. 2010

Sdílet

Máme pro vás novinku – katalog trhů s mapami, vyhledáváním, hodnocením. Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru!  Můžete také hodnotit jednotlivá tržiště nebo vkládat vaše tipy a postřehy. Hledáte trh páteční v okolí Prahy? Sobotní na Moravě? Najdete ho v našem katalogu! Pomozte nám ho doplňovat a vylepšovat.

Máme pro vás novinku – katalog trhů s mapami, vyhledáváním, hodnocením. Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Můžete také hodnotit jednotlivá tržiště nebo vkládat vaše tipy a postřehy.

Hledáte trh páteční v okolí Prahy? Sobotní na Moravě? Najdete ho v našem katalogu! Pomozte nám ho doplňovat a vylepšovat.

Aktuální termíny, informace a zajímavosti najdete na Vitalia.cz pod heslem FARMÁŘSKÉ TRHY

Přehled všemožných farmářských, venkovských a dalších trhů, pravidelně aktualizované termíny, sortiment, články k tématu…

Léto nám pěkně vrcholí, pražské ulice jsou rozpálené a teploty si někdy dělají, co chtějí. Jednou padají teplotní rekordy, jindy se zas výrazně ochladí. Nic z toho ale nezastaví farmáře, aby vstali v sobotu brzy ráno, naložili to nejlepší, co mají a vyjeli ku Praze. 

Protože sezóna pokročila, přinášíme vám zprávy o zaktualizovaném stavu farmářů na Náplavce mezi Výtoní a Palackého náměstím.

Hitparádu popularity vedou jednoznačně nadále sladkovodní živé ryby v kádích a proto pořadatelé od 31. července nově nabízejí grilované čerstvé říční ryby. Můžete se těšit na pochoutky jako candát, pstruh nebo úhoř, a specialitu bez kostí – kapří hranolky!

Uzenářská sekce na Náplavce je obohacena o dva nováčky – rodinné řeznictví „Jitrnice, jaké svět neviděl“ a chov selátek JK Agro – čerstvé i uzené vepřové. Svá prasátka znají jmény a krmí je vlastním obilím. Uzeninový sortiment příjemně doplňují dobroty a speciality z jižního pomezí Moravy a Slovenska – slaniny, špeky, klobásy, uzené karé a panenky apod.

Výtečné marmelády, sirupy a kuriozitu – meruňkové čatní – nabízí stánek U Dvou koz. Pro milovníky hub a mykology výborná zpráva! Čerstvé i sušené houby, v nabídce jsou například houby portobelo, lišky, hlíva, shi take, hříbky a další. Mlékárenským stánkům také přibyla konkurence – pořadatelé pozvali na Náplavku ovčí sýry a uzeniny, speciality z Kozí farmy Pěnčín, a v Čechách zatím jediného výrobce zrajících kozích sýrů francouzského typu z Krasolesí. Pekařský um budou nadále reprezentovat výborné pekárny Držkov a Štefanova z Orlicka, nově se k nim přidává také celozrnná pekárna Dvorník.

www.farmarske­trziste.cz

Chcete pravidelně nacházet aktuální přehled farmářských trhů na svém facebooku?

Stačí se přidat ke stránce serveru Vitalia.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).