Hlavní navigace

YogaPoint.cz: aktuální informace o józe na jednom místě

9. 3. 2011

Sdílet

Portál nabízí informace o józe, instruktorech, kurzech, studiích i aktuálních seminářích. Internetový portál YogaPoint.cz je unikátní internetový projekt, který si všímá dění ze světa jógy po celé České republice i na Slovensku. „YogaPoint jsou stránky otevřené pro všechny, kteří se o jógu zajímají, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Jsou nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít,“ říká Dana Beierová, zakladatelka portálu.

Portál nabízí informace o józe, instruktorech, kurzech, studiích i aktuálních seminářích.

Internetový portál YogaPoint.cz je unikátní internetový projekt, který si všímá dění ze světa jógy po celé České republice i na Slovensku. „YogaPoint jsou stránky otevřené pro všechny, kteří se o jógu zajímají, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Jsou nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít,“ říká Dana Beierová, zakladatelka portálu.

Sekce s články o józe, stylech jógy a domácím cvičení je určena především pro začátečníky. YogaPoint.cz dále nabízí profily jógových instruktorů, jógových studií, přehled aktuálních jógových seminářů, kurzů, víkendových i týdenních pobytů s jógou, tuzemských i zahraničních. Návštěvníci portálu se mohou zúčastnit pravidelných anket a soutěží o ceny.

Zajímá vás jóga? Řadu článků najdete na serveru Vitalia.cz pod nálekou JÓGA.

Cvičíme pro druhé

Cvičíme pro druhé je charitativní projekt YogaPoint.cz, jehož první ročník se uskutečnil v loňském roce. Vstupné z charitativních lekcí Cvičíme pro druhé je vždy věnováno vybrané neziskové organizaci. Výtěžek z prosincové akce v roce 2010 přispěl na dopravu po Praze pro děti z Dětského domova pro děti – cizince. V letošním roce jsou naplánované další 4 série lekcí podle ročních období. Nejbližší lekce se uskuteční na velikonoční pondělí 25. dubna v 18.00 v Praze ve studiu YogaMe, lekci povede patronka projektu Lenka Nezvalová.

Virtuální prostor pro jógu

Dana a Petra jsou sestry, které obě propadly kouzlu jógy. Dana s ní začala před devíti lety během svého dlouholetého pobytu v zahraničí, kde také vystudovala instruktorský kurz. K józe brzy přivedla i svoji sestru Petru. Společně pak daly dohromady projekt YogaPoint.cz. 

„Jóga je u Čechů stále více oblíbená. Vidím to na zvyšujícím se množství jógových studií, seminářů, víkendových akcí a pestré nabídky dovolené s jógou. Jezdí k nám mnoho výborných zahraniční lektorů, ale pokud se nepohybujete v těch správných kruzích, nikdy se o nich nedozvíte,“ říká Petra a dodává: „Právě proto jsem přišla s nápadem vytvořit virtuální prostor, kde by si kdokoliv mohl volně vyhledávat aktuální informace nebo si navzájem sdělovat zkušenosti, rady a tipy bez ohledu na styl jógy, zastávanou filosofii a stanovené záměry.“

Portál vznikl v červnu 2009, zpočátku se projekt rozbíhal pomalu, ale stránky se postupně vyvíjely, akce přibývaly a YogaPoint.cz si získával prestižní místo mezi jógovou komunitou.

Dnes YogaPoint.cz nabízí profil více jak 80 jógových studií po celé ČR, přes 80 instruktorů, desítky aktuálních pozvánek na semináře nebo dovolené s jógou.

Petra a Dana vedle YogaPoint.cz vedou kurzy jógy pro začátečníky i pokročilé v Poděbradech a v Praze. Dana se dále specializuje na těhotenskou jógu, vede nejen lekce pro těhotné, ale také workshopy pro instruktory jógy. 

Na projektu YogaPoint.cz kromě nich pracuje tým dobrovolných pomocníků a přispěvovatelů, kteří pomáhají web plnit informacemi, rozvíjí ho po technické a vizuální stránce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).