Hlavní navigace

Včelí pyl harmonizuje mužské pohlavní orgány

Sdílet

Lidé se v poslední době stále více obrací k přírodě a jejím darům, mezi které patří i produkty včel. Léčivé účinky včelího pylu představují hotový elixír mládí pro muže.

Včelí pyl je sbírán z různých druhů květin, často i těch, které vyvolávají alergické reakce. Když včely nasbírají větší množství pylu, stlačí ho do pevných kuliček a ukládají do plástů. Odtud se potom může vyjmout a použít.

Co pyl obsahuje?

Pyl je velmi cenným a výživově hodnotným produktem. Obsahuje všechny základní látky, které jsou nevyhnutelné pro stavbu, rozvoj a existenci živého organismu. Jsou to bílkoviny, uhlovodíky, tuky, vitamíny, aminokyseliny, stimulátory růstu, přírodní antibiotika.

V pylu se rovněž nachází 27 prvků – draslík, sodík, nikl, titan, vanad, chrom, fosfor, zirkon, berylium, bor, zinek, olovo, stříbro, arzen, cín, helium, stroncium, barium, uran, křemík, hliník, mangan, hořčík, molybden, měď, vápník a železo.

Léčivé účinky pylu

Včelí pyl je nazýván všelékem – zpomaluje stárnutí, zlepšuje fyzickou výkonnost, pomáhá s hubnutím, posiluje obranyschopnost organismu, má antibakteriální účinky, je osvědčeným prostředkem k harmonizaci mužských pohlavních orgánů a především prostaty.

S úspěchem ho můžeme používat při rekonvalescenci po nemocech, ale i dlouhodobém fyzickém či psychickém vyčerpání.

Včelí pyl a alergie

Zajímavým účinkem včelího pylu je i zmírnění alergických projevů. Včelí pyl napomáhá v prevenci kýchání, sekrece z nosu a jiných symptomů sezónních alergií. Je vyzkoušené, že pravidelné užívání malých dávek pylu může snížit citlivost nemocného k alergizujícím složkám, podobně jako vakcína. Můžeme si to vysvětlit tím, že imunitní systém těla si při pravidelném kontaktu s malým množstvím pylu vyrobí protilátky, jejichž úkolem je poskytnout ochranu proti extrémní reakci, která je příčinou alergických příznaků.

 

Množství včelího pylu nutné ke zmenšení alergických příznaků je u každého jedince různé. Obvykle se doporučuje začít asi měsíc před obdobím jara s užíváním 10 až 15 granulek denně smíchaných s 1 lžičkou medu, pokud nedojde k žádné větší reakci, tak se dávka postupně zvyšuje až do množství 2 lžiček denně, smíchaných s 2 lžičkami medu. Vše zapijeme vlažnou vodou. Včelí pyl užíváme ráno, denně po dobu 3 měsíců, poté je vhodné si udělat tříměsíční pauzu.

Užívání včelího pylu

Včelí pyl se prodává obvykle v granulkách. Tento produkt je běžně k dostání v prodejnách zdravé výživy, bylinkářstvích, lékárnách či prodejnách s včelím sortimentem. Doporučené užívání je půl lžičky včelího pylu smíchaného s 1 lžičkou medu. Tato kúra by měla trvat 6 – 8 týdnů. Včelí pyl je vhodné užívat ráno.

Upozornění!

  • Včelí pyl není vhodný pro osoby s alergií na včelí produkty, těhotné a kojící ženy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Přírodní terapeutka, zabývá se fytoterapií, aromaterapií, celkově zdravým životním stylem. Autorka několika knih…

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).