Hlavní navigace

Vakcíny proti prasečí chřipce budou koncem léta

15. 6. 2009

Sdílet

Přípravy na výrobu vakcín proti prasečí chřipce běží naplno a první firmy už oznamují, že se chystají do jejich výroby. Fakticky to však znamená, že očkovací látky nebudou k dispozici dříve než v srpnu, možná až na podzim. Informuje o tom server Aktuálně.cz Mezi výrobními závody, které budou nové vakcíny dodávat, je i jeden na území České republiky.

Přípravy na výrobu vakcín proti prasečí chřipce běží naplno a první firmy už oznamují, že se chystají do jejich výroby. Fakticky to však znamená, že očkovací látky nebudou k dispozici dříve než v srpnu, možná až na podzim. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Mezi výrobními závody, které budou nové vakcíny dodávat, je i jeden na území České republiky.

Přednostní výrobu umožňuje fakt, že Světová zdravotnická organizace (WHO) ve čtvrtek vyhlásila, že prasečí chřipka dosáhla úrovně pandemie (epidemie celosvětových rozměrů). To znamená, že předběžné objednávky, které u farmaceutických společností zadaly vlády pro případ pandemie, dostávají přednost před výrobou běžné vakcíny proti sezónní chřipce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).