Hlavní navigace

V neděli se v Praze konal celosvětový pochod proti hladu

Sdílet

Již po šesté se v Praze konal celosvětový prochod proti hladu. V neděli proběhl ve všech časových pásmech a tísice lidí tak symbolicky obešla zeměkouli. Informoval o tom server iHned.cz. Lidé v bílých tričkách se symbolem Světového potravinového fondu a s oranžovými a modrými balonky prošly trasou dlouhou pět kilometrů. Během ní bylo zároveň možné odeslat dárcovskou DMS. Z té dostane fond OSN 27 korun na programy výživy dětí v chudých zemích. Na jídlo pro jedno dítě na jeden den stačí…

Již po šesté se v Praze konal celosvětový prochod proti hladu. V neděli proběhl ve všech časových pásmech a tísice lidí tak symbolicky obešla zeměkouli. Informoval o tom server iHned.cz.

Lidé v bílých tričkách se symbolem Světového potravinového fondu a s oranžovými a modrými balonky prošly trasou dlouhou pět kilometrů. Během ní bylo zároveň možné odeslat dárcovskou DMS. Z té dostane fond OSN 27 korun na programy výživy dětí v chudých zemích. Na jídlo pro jedno dítě na jeden den stačí pětikoruna.

Cílem pochodu bylo upozornit na celosvětový problém hladu a získat prostředky na boj proti dětskému hladu ve světě. Na ten totiž každý rok zemře více lidí než na HIV, malárii a tuberkulózu dohromady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).