Hlavní navigace

V Istanbulu začalo 5. zasedání Světového vodního fóra

18. 3. 2009

Sdílet

Již páté zasedání Světového vodního fóra, které se koná v hlavním městě Turecka, má pro letošní rok jako motto „Překlenování neshod kvůli vodě“ („Bridging divides for Water“). Informovala o tom agentura Pressweb. Fóra se účastní na 3 500 lidí včetně tureckého prezidenta Abdullaha Güla a desítky ministrů z celého světa. Již při zahajovacím ceremoniálu řečníc zdůraznili, že voda je základní potřebou pro život, a že přístup k nezávadné vodě musí být zajištěn jak pro populaci současnou, tak i pro…

Již páté zasedání Světového vodního fóra, které se koná v hlavním městě Turecka, má pro letošní rok jako motto „Překlenování neshod kvůli vodě“ („Bridging divides for Water“). Informovala o tom agentura Pressweb.

Fóra se účastní na 3 500 lidí včetně tureckého prezidenta Abdullaha Güla a desítky ministrů z celého světa. Již při zahajovacím ceremoniálu řečníc zdůraznili, že voda je základní potřebou pro život, a že přístup k nezávadné vodě musí být zajištěn jak pro populaci současnou, tak i pro generace další.

S postupem klimatických změn je třeba přijmout nová adaptační opatření, která se velmi silně dotýkají právě hospodaření s vodou. Tato problematika bude tématem distkusí nejen v Istanbulu, ale také na dubnovém neformálním zasedání Rady EU pro životní prostředí. Ta se letos bude konat v Praze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).