Hlavní navigace

V Česku se zavřelo patnáct koupališť. Jejich kvalita se přesto zlepšuje.

11. 6. 2009

Sdílet

Kvalita přírodních koupališť v Čechách se lepší. Ukázaly to statistiky zveřejněné Evropskou komisí, které v minulém roce testovaly 188 přírodních koupališť. Minimální standardy pro nezávadnost přitom splnilo 163 z nich, což je o téměř 14 procent více, než v roce předloňském. Informoval o tom server iHned.cz. 

Kvalita přírodních koupališť v Čechách se lepší. Ukázaly to statistiky zveřejněné Evropskou komisí, které v minulém roce testovaly 188 přírodních koupališť. Minimální standardy pro nezávadnost přitom splnilo 163 z nich, což je o téměř 14 procent více, než v roce předloňském. Informoval o tom server iHned.cz

V minulém roce bylo kvůli případnému ohrožení zdraví  zavřeno jen 15 koupališť a to na dobu několika týdnů či měsíců. Z toho pouze dvě celoročně. Důvodem byl především masivní výskyt sinic.

Případná data o jejich výskytu se dají nalézt na internetovém portálu české veřejné správy v oddílu tematické úlohy i za „koupací“ sezony v minulých letech.

„Vysoká jakost koupacích vod má zásadní význam pro dobré životní podmínky evropských občanů i pro životní prostředí – totéž platí i pro všechny ostatní vody. S radostí zjišťuji, že celková kvalita vod ke koupání se zlepšuje v celé unii,“ uvedl eurokomisař pro životní prostředí Stavros Dimas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).