Hlavní navigace

V Česku se ujaly miniškolky

15. 4. 2010

Sdílet

Aktuálně.cz: Probíhající zápisy do jeslí a mateřských školek ukazují, jak výrazně v Česku převyšuje poptávka po hlídání předškolních dětí nabídku. Stále více rodičů proto přestává spoléhat na pomoc státu či obcí a hlídají děti sami – vlastní i ostatní.  V praxi to vypadá tak, že rodič hlídá děti u sebe doma, nebo se domluví dva tři dospělí a dohromady hlídají více dětí – třeba ve volném přízemí rodinného domku.

Aktuálně.cz: Probíhající zápisy do jeslí a mateřských školek ukazují, jak výrazně v Česku převyšuje poptávka po hlídání předškolních dětí nabídku. Stále více rodičů proto přestává spoléhat na pomoc státu či obcí a hlídají děti sami – vlastní i ostatní. 

V praxi to vypadá tak, že rodič hlídá děti u sebe doma, nebo se domluví dva tři dospělí a dohromady hlídají více dětí – třeba ve volném přízemí rodinného domku.

Čtěte téma: Maminko, chci chodit do školky… Zapomeň! 

Maminky, které jsou doma ještě s dalším dítětem, jsou v nevýhodě. Školka nemusí starší dítě přijmout. 

Za poslední dva roky se zdvojnásobil počet lidí, kteří mají živnostenské oprávnění na péči o děti do tří let věku. Miniškolek v České republice stále přibývá a pokud rodiče nechtějí dotace od ministerstva školství, tak nejsou podmínky pro jejich zřízení přísné.

Více na Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).