Hlavní navigace

Už tři cestovní kanceláře zrušily kvůli prasečí chřipce cesty do Mexika

28. 4. 2009

Sdílet

Tři české cestovní kanceláře, Exim Tours, Fischer a Siam, které měli nasmlouvané přímé charterové lety do Mexika, právě zrušily nejbližší plánované odlety. Informoval o tom viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura. Další let měl odlétat tuto sobotu 2.května, ale v zájmu bezpečí klientů byl celý let zrušen a s ním i další nejbližší odlety. Klientům, kteří na plánovaný zájezd neodletí, byly nabídnuty jiné exotické destinace.

Tři české cestovní kanceláře, Exim Tours, Fischer a Siam, které měli nasmlouvané přímé charterové lety do Mexika, právě zrušily nejbližší plánované odlety. Informoval o tom viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura.

Další let měl odlétat tuto sobotu 2.května, ale v zájmu bezpečí klientů byl celý let zrušen a s ním i další nejbližší odlety. Klientům, kteří na plánovaný zájezd neodletí, byly nabídnuty jiné exotické destinace.

„V Mexiku je nyní přibližně 400 českých turistů, přičemž Mexiko vloni navštívilo přibližně 7000 českých občanů, letos předpokládáme nárůst na 9000 osob,“ říká Tomio Okamura. Do Mexika také létají z České republiky přímé letecké linky, jedná se o charterové lety se zájezdy cestovních kanceláří do mexického letoviska Cancún. Sezona přímých charterů však již tento měsíc skončila a další přímé lety jsou plánované až od listopadu, nyní tedy cestují čeští turisté do Mexika pravidelnými leteckými linkami.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).